www.car.cz
 

Mistr světa Martin Prokop zlatý v Rallye Krkonoše
     21.6.2010 01:14 - tisková zpráva


Martin Prokop spokojeným vítězem Rally Krkonoše



Martin Prokop s Janem Tománkem zvítězili v Rally Krkonoše stylem start – cíl. Vedoucí pozice ve čtvrtém podniku Mistrovství České republiky ve sprintrally se ujali již po první rychlostní zkoušce a díky vítězství na všech osmi měřených úsecích ji bez problému uhájili až do cíle soutěže.


Czech Ford National Team se pro start v Rally Krkonoše rozhodl vzhledem k delší závodnické pauze trvající od začátku května, kdy Martin Prokop s Janem Tománkem startovali v Rally Nový Zéland. Díky účasti v českém rallysprintu se Martin s Jendou znovu svezli a celý tým se začal připravovat na důležité letní závody S-WRC, mezi nimiž je i asfaltová Německá rally.

Martin Prokop, jezdec Czech Ford National Teamu: „Z Rally Krkonoše jsem opravdu nadšený. Všechno probíhalo hladce, závody se mi líbily a rychlostní zkoušky byly nádherné. Celá rally se odehrála ve velmi přátelské atmosféře; prostě takový menší pohodový závod. Vyzkoušeli jsme několik věcí na Německo a zjistili, na čem je ještě třeba zapracovat.

S Fordem Fiesta S2000 jsem jel na asfaltu poprvé, ale svezli jsme se nádherně. Zjistil jsem, že mě to baví stejně jako na šotolině, a protože auto fungovalo skvěle, každý kilometr jsem si opravdu užil. Jen ze začátku jsem byl trochu překvapený, protože první rychlostní zkouška byla hodně rychlá, a já už nejsem zvyklý „lítat“ takhle rychle po asfaltu mezi stromy. Ale je to jen o zvyku, věděl jsem, že to bude něco jiného. Další erzety už byly v pohodě.

Jsem také rád, že mám zase srovnání s českými jezdci. Před startem jsem nevěděl, jak kdo pojede, ale srovnání mě zajímalo. Proto se také moc těším na blížící se Bohemku, kde se sejde česká špička i zahraniční jezdci. Potřebuji si totiž zase vyzkoušet jízdu na limitu. Tady v Krkonoších mě k tomu nikdo nenutil – Roman Kresta jel ráno trošku vlažněji – ale na Bohemce si jízdu na limitu určitě užijeme.“

Rally Krkonoše dokončili Martin Prokop s Janem Tománkem (Ford Fiesta S2000) na prvním místě s náskokem 41,2 sekundy před druhými Romanem Krestou a Tomášem Kašpárkem (Mitsubishi Lancer Evo IX) a třetími Jaroslavem Orsákem a Karlem Vajíkem (+ 58,2 s; Mitsubishi Lancer Evo IX).

Dalším startem Czech Ford National Teamu a Martina Prokopa s Janem Tománkem bude Rally Bohemia (2. – 4. července).

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rally Krkonoše 2010 z Nikonů Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose