www.car.cz
 

Interserie se po Mostě přestěhovala na Lausitzring, který patřil favoritům
     23.6.2010 22:09 - Vladimír Rožánek


Na německém okruhu v Lausitzringu se o víkendu jel další závod Interserie Sprint Challenge, kde se o vítězství podělili Randlshofer a Thomas Conrad. Společně s Interserií se konal také závod rakouského Austria Formel F3 Cupu.

První závod Interserie patřil na Lausitzringu Rakušanu Randlshoferovi, který s formulí Dallara Nissan 3,5 ltr závodu dominoval. Druhé místo obsadil Němec Thomas Conrad s upravenou formulí Renault 2,0 a třetí příčku si odvezl Bertsch s další formulí Renault 2,0. I druhý závod vypadal velmi nadějně pro Randlshofera, ovšem stop znamenalo deváté kolo, když zůstal s nedostatkem paliva stát na trati, příčinou bylo palivové čerpadlo a nedostatek benzínu znamenal hořkou tečku jinak vydařeného víkendu. Zvítězil pak Conrad, před Švýcarem Maierem a Bertschem. Všichni zmiňovaní piloti jezdili s fomulemi Renault 2,0. Na šestém místě pak skončil prototyp PRC Opel 2,0 Marcela Berndta z Německa.

Rakouský Austria F3 Cup zle zatápěl i nejlepším účastníkům Interserie. Vítězství si v prvním závodu zasloužil už poměrně známý jezdec tohoto poháru Florian Schnitzenbaumer s Dallarou Opel, když o 23 sekund porazil Christiana Zellera a třetího Wolfganga Faula. Na dalšího ostříleného pilota Interserie Baltenspergera zbylo až čtvrté místo. Austria Renault Cup vyhrál Gregory Striebig z Francie a největší soupeř Kirchdoerffer se srazil v sedmém okruhu s Baltenspergerem a ne moc slavně oslavil své 52 narozeniny. Druhý závod Austria F3 Cupu měl stejné pořadí jako v první jízdě a ze zlaté medaile se opět radoval Schnitzenbaumer.

Výsledky Interserie Lausitzring:

Interserie Sprint Challenge 1:

Randlshoffer (A) – Dallara Nissan 3,5ltr

Conrad (D) – formule Renault 2,0

Bertsch (D) – formule Renault 2,0

Interserie Sprint Challenge 2:

Conrad (D) – formule Renault 2,0

Maier (CH) – formule Renault 2,0

Bertsch (D) – formule Renault 2,0

Austria F3 Cup 1 a 2:

Schnitzenbaumer (D) – Dallara Opel F3

Zeller (D) – Dallara Opel F3

Faul (D) – Dallara Opel F3

Baltensperger (D) – Dallara Opel F3

Vláďa Rožánek

Interserie Sprint Challenge 2010

foto R.Schindler


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial v Krásné Lípě 2010, foto Mirek Grusa

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose