www.car.cz
 

Na dovolenou do zahraničí autem? Motoristé, na co si dát pozor
     24.6.2010 10:06 - tisková zpráva


Na dovolenou autem? Na co si dát pozor

(Praha, 23. června 2010) – Společnost LeasePlan přichází na základě svých zkušeností největšího vlastníka automobilů v České republice se sérií doporučení pro motoristy týkajících se situace, kdy se lidé vypraví na dovolenou autem do zahraničí. Řidiči by měli tyto rady respektovat, pokud chtějí strávit dovolenou v klidu a neřešit problémy, se kterými se v rámci svého servisu pro klienty v zahraničí denně setkávají pracovníci LeasePlanu.

„Řada lidí podceňuje četná rizika, která je mohou na cestě na dovolenou potkat. Když pak dojde k nehodě nebo závažné poruše, zpětně litují, že kdyby věnovali trochu více času zajištění několika nezbytností, nemuseli si zkazit celou dovolenou,“ komentoval zmíněné rady manažer oddělení pojistných událostí společnosti LeasePlan Michal Prokopec. Na co tedy nezapomenout před tím, než vyrazíte?

1. Dopravní předpisy v zahraničí
Před odjezdem si zjistěte informace o dopravních předpisech zemí, kterými budete projíždět (důležité jsou zejména informace o nutnosti volat Policii k dopravním nehodám, povolené rychlosti, povinné výbavě vozidla atd.).

2. Kontakty při ruce
Je vhodné si dopředu zjistit kontakty, na které se v případě potřeby můžete obrátit o pomoc (české ambasády, asistenční služby, záchranné složky) – v případě potřeby je dobré mít je ihned „při ruce“.

3. Kontrola v servisu
Před dlouhou cestou je vhodné si nechat zkontrolovat automobil v servisu, minimálně je však nutné doplnit všechny kapaliny, zkontrolovat tlak v pneumatikách a doplnit drobné náhradní díly (žárovky, pojistky a podobně).

4. Itinerář čerpání pohonných hmot
Připravte si vlastní „itinerář“ čerpání pohonných hmot. V zahraničí není síť čerpacích stanic tak hustá, jak jsme zvyklí v ČR.

5. Asistenční služby
Dopředu si zjistěte, jaké asistenční služby a v jakém rozsahu můžete využít například ze sjednaného pojištění, případně se zamyslete nad samostatným sjednáním asistenčních služeb.

6. Kopie dokladů
Udělejte si kopie osobních dokladů i dokladů od vozidla, v případě ztráty či odcizení dokladů vám usnadní identifikaci.

7. Kontrola územní platnosti pojištění
Zkontrolujte si územní platnost svého pojištění. Povinné ručení je vyznačeno na zadní straně „zelené karty“, havarijní a ostatní pojištění máte uvedeno v pojistné smlouvě.

8. Platnost a úplnost dokladů
Zkontrolujte si platnost a úplnost dokladů (zejména dokladů od vozidla, „zelené karty“, cestovních dokladů, případně platební karty).

9. Dokumentace případné nehody
Kvůli pořízení dokumentace v případě potřeby (např. při nehodě) je dobré mít k dispozici fotoaparát. Minimem je mít ve vozidle záznam o nehodě (tzv. „Euroformulář“), který společně s fotoaparátem může v případě potřeby prokázat míru zavinění či rozsah poškození vozidla.

10. Telefon se může v nouzi hodit
Nezapomeňte si před odjezdem nabít mobilní telefon, případně si pořiďte nabíječku do auta – v případě nutnosti budete mít svůj telefon stále v pohotovosti.

11. Mapy a navigace
Nezapomeňte se vybavit dostatečnými mapovými podklady své cesty, aktualizovat navigace apod.

LeasePlan je evropským lídrem operativního leasingu automobilů a celosvětově patří k největším firmám poskytujícím automobilové služby. Je zastoupen ve 30 zemích. V roce 1995 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes zde spravuje vozový park téměř tisícovce klientů a v jeho flotile je přes 20 tisíc vozidel. Pro další informace prosím navštivte www.leaseplan.cz.


Operativní leasing:

Operativní leasing je nástrojem pro pořízení a externí správu firemních vozidel. Jde o dlouhodobý pronájem vozidel firmám včetně zajištění veškerých služeb. Operativní leasing pomáhá firmám ušetřit, protože veškerou agendu i servis spojené s firemními vozidly za ně efektivněji vyřizuje LeasePlan. LeasePlan jako specialista na firemní vozidla dosahuje nejnižších cen u dodavatelů, a tuto výhodu přenáší na své zákazníky.
Operativní leasing je dnes standardně nabízen od 12 do 60 měsíců a do celkového nájezdu kolem 180 tisíc km.

Hlavní výhody operativního leasingu v podání společnosti LeasePlan jsou:

 Všechny služby v jednom a bez starostí – firmy se mohou plně věnovat hlavnímu předmětu své činnosti, a ne se zabývat správou vozového parku.
 Operativní leasing zahrnuje pořízení vozidel, servis i veškerou administrativu. Umožňuje také přesně spočítat měsíční náklady na vozidlo - vyjádřené v jediné měsíční položce, kterou klienti předem znají.
 Firmy s pomocí operativního leasingu ušetří - lepší ceny u dodavatelů přenášené na zakázníky.
 LeasePlan nakupuje 6 tisíc automobilů ročně a je významným zákazníkem servisů i dalších dodavatelů – díky tomu nižší ceny pro klienty.
 Žádná počáteční akontace – operativní leasing je výborný pro cash flow firmy.



Jan Šimral
Madison PA
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Testy továrního týmu ŠM u Vyškova, foto Přemysl Řihánek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose