www.car.cz
 

První dobíjecí stanice pro elektromobily je v Brně a nabíjí ZADARMO!!
     26.6.2010 00:31 - tisková zpráva


E.ON uvedl do provozu svou první dobíjecí stanici pro elektromobily v České republice. „Tankování“ bude navíc zdarma.

Praha, 22. června 2010 - Energetická společnost E.ON uvedla do provozu svou historicky první dobíjecí stanici pro elektromobily v České republice. Tato dobíjecí stanice se nachází v prostorách krytého parkoviště nákupního centra Galerie Vaňkovka Brno a je vůbec první stanicí umístěnou v českém nákupním centru. Dobíjení elektromobilů bude pro návštěvníky nákupního centra zdarma. Spotřebovanou elektřinu bude ze svých nákladů hradit Galerie Vaňkovka.


Výstavba dobíjecí stanice je logickým vyústěním aktivit E.ONu v oblasti úspor energie a využití alternativních zdrojů, které jsou součástí dlouhodobé strategie společnosti. „Zákazníkům, kteří mají podobné cíle a záměry, vycházíme maximálně vstříc,“ potvrzuje tiskový mluvčí energetické společnosti E.ON Vladimír Vácha. „To byl také jeden z hlavních důvodů pro realizaci tohoto pilotního projektu,“ dodává.

Společnost E.ON měla výstavbu dobíjecí stanice již nějaký čas v plánu. „Galerie Vaňkovka je naším významným zákazníkem, a když projevila o instalaci dobíjecí stanice zájem, zajistili jsme její výstavbu společnými náklady,“ dodává mluvčí E.ON.

Na úspěšné realizaci tohoto projektu má významný podíl také nákupní centrum Galerie Vaňkovka Brno, a to zejména díky velmi pozitivnímu postoji provozovatele tohoto nákupního centra k životnímu prostředí a elektromobilitě.

Dobíjecí stanice pro elektromobily v nákupním centru Galerie Vaňkovka Brno umožňuje dobíjet současně dvě vozidla připojená na zásuvku 230 V/16 A nebo jedno vozidlo připojené na zásuvku 400 V/32 A. Dobíjecí stanici nainstalovala a připojila společnost E.ON Servisní. Dodávku dobíjecí stanice zajistila společnost Molaris ve spolupráci se společnosti ZPA Smart Energy.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   První dobíjecí stanice pro elektromobily v Česku - Brno Vaňkovka.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose