www.car.cz
 

Konkurenci s C2 R2 Max na víkendové Bohemce rozšíř Poláci
     30.6.2010 10:49 - tisková zpráva


Citroën Racing Trophy CZ – Rekordní účast C2 R2 Max na Bohemce

Už jen několik dnů zbývá do startu jedné ze dvou největších automobilových soutěží u nás, Rally Bohemia, která se jede ve dnech 2.-4.července 2010 v okolí Mladé Boleslavi.

Ta bude jednak pátým podnikem Mediasport MMCŘ, ale zároveň bude slavná Bohemka čtvrtým kolem letošní Citroën Racing Trophy CZ. Tentokrát se na startu zcela jistě sejde největší počet posádek v historii CRT, konkrétně třináct.

Důvod proč tomu tak je, je prostý. Rally Bohemia roku 2010 se zúčastní také soutěžní dvojice z Polska. K sedmi, dá se říci stabilním českým posádkám, tak přibude šestice polských dvojic. Tím pádem se o finanční prémie ve výši 19.600 Euro popere téměř dvojnásobný počet startujících a konkurence tedy bude o to vyrovnanější a silnější.

Letošní, už 37. ročník Rally Bohemia bude těžkou zkouškou pro všechny zúčastněné a posádky Citroënů C2 R2 Max nebudou ničeho ušetřeny. Na všechny čeká soutěž, která odstartuje už v pátek odpoledne na Autodromu v Sosnové paralelní superspeciálkou. Rozhodovat se však bude na klasických rychlostních zkouškách. V sobotu absolvují posádky celkem devět, v neděli zbývajících šest měřených úseků, které převážně tvoří asfaltový povrch. Vítezná posádka v rámci Citroën Racing Trophy CZ + PL bude známá v neděli krátce před pátou hodinou, kdy proběhne v Mladé Boleslavi závěrečný ceremoniál na cílové rampě. Dohromady je na programu 16 rychlostních zkoušek, o celkové délce téměř 228 ostrých kilometrů a především dvě nedělní erzety budou opravdu tvrdým oříškem. Test jménem Sychrov totiž měří více než 28 kilometrů a jede se dvakrát.

A kdo, že se vlastně utká o finanční prémie v celkové výši 19 600 euro? Mezi největší adepty na vítězství bude z českých jezdců patřit Jan Černý. Příbramský jezdec dokázal letos již dvakrát zvítězit a jednou obsadit druhé místo, když rychlejší byl pouze Brynda, který však startoval se silnějším dvoulitrovým autem třídy A7. "Rally Bohemia patří mezi mé nejoblíbenější soutěže u nás. Má nádhernou atmosféru a ještě krásnější tratě rychlostních zkoušek. Navíc při pohledu do startovní listiny slibuje Bohemia nádhernou podívanou a především souboje o každý metr na trati. Jsem zvědavý, jak se nám bude dařit proti špičce polského CRT. Těším se také na souboj s Bryndou. Ten sice startuje se silnějším vozem třídy A7, ale druhá etapa v Hustopečích ukázala, že jsme schopni s příbramským týmovým kolegou držet krok," vzhlíží k blížícímu se závodu Jan Černý.

Mladý český jezdec si však bude muset dát pozor i na polské účastníky CRT. Michał Bębenek skončil na Rajd Polski na desátém místě absolutně a zvítězil v rámci pohárového závodu, když porazil i několik soupěřů se silnějšími vozy.

Pozadu nebude chtít jistě zůstat ani druhý nejrychlejší z Rajdu Polského Jan Chmielewski. Ten se v rámci českého šampionátu představil již v Hustopečích, ale havárie jej připravila o dobrý výsledek.

Ve složité situaci budou rovněž další čeští účastníci. Během posledních dvou závodů se dařilo pražské posádce ve složení Antonín Matys a Aleš Vaněček. Dvojice, startující s vozem Citroën C2 R2 Max skončila v Hustopečích na čtvrtém místě. Uvidíme, jak si sympatická dvojice poradí na náročných tratích.

Na startu nebude chybět ani Miroslav Březík. Ten absolvuje již třetí závod v rámci CRT CZ. V Hustopečích sice soutěž kvůli technické závadě nedokončil, v Krumlově však skončil na druhém místě, a tak jistě bude patřit rovněž k nejrychlejším pohárovým jezdcům.

České účastníky ještě doplní Tomáš Pletka, Jakub Koudela a Pavel Přibyl. Nově se v rámci Citroën Racing Trophy CZ představí rovněž Michal Křemen.

O finanční prémie budou usilovat ještě polští jezdci Tomasz Porębski, Marcin Dobrowolski, Szymon Kornicki a Tomasz Gryc.




Do Citroën Racing Trophy CZ se letos přihlásily tyto posádky:

1. Jan Černý – Pavel Kohout – Citroën C2 R2 Max
2. Antonín Matys – Aleš Vaněček – Citroën C2 R2 Max
3. Tomáš Pletka – František Rajnoha – Citroën C2 R2 Max
4. Jakub Koudela – Ondřej Vichtora – Citroën C2 R2 Max
5. Pavel Přibyl – Aleš Pilný – Citroën C2 R2 Max
6. David Stavjaník – Aleš Petřvaldský – Citroën C2 R2 Max
7. Miroslav Březík – Martin Běhula – Citroën C2 R2 Max
8. Michal Křemen – Citroën C2 R2 Max
Tabulka finančních odměn 2010

Umístění Odměna
1. 5 000 €
2. 4 000 €
3. 3 000 €
4. 2 500 €
5. 2 000 €
6. 1 500 €
7. 1 000 €
8. 600 €


Navíc se hodnotí i celkové umístění jezdců v rámci celé sezóny 2010, které bude honorováno formou šeků na nákup náhradních dílů, a to takto:

Celkové umístění 2010 Odměna ve formě šeku na náhradní díly
1. 5 000 €
2. 2 500 €
3. 1 250 €

Podmínkou pro vyplacení odměny za celkové umístění v sezóně je realizace minimálně 5-ti výsledků během 6 podniků CRT v ČR, viz dále.

Letošní ročník Citroën Racing Trophy má na programu celkem šest podniků a všechna tato klání jsou zároveň soutěžemi Mediasport MMČR v rally 2010.

Kalendář podniků Citroën Racing Trophy CZ 2010

26.–28. března Valašská rally
21.-23. května Rallye Český Krumlov
11.-13. června Agrotec Rally Hustopeče
2.- 4. července Rally Bohemia
27.-29. srpna Barum Czech Rally Zlín
24.-26. září Rally Příbram


Technickou a organizační stránku CRT CZ zajišťuje:

JIPOCAR RACING
2010 CITROËN RACING TROPHY CZ
Petra Prokop Müller
Logistický Areál D1
Střítež u Jihlavy 3, 588 11
Tel: +420602554850 / Fax: +420567575106
E-mail: petra.mueller@jipocar.cz



Martina Bedrnová
PR manager
Citroën Česká republika, s.r.o.
e-mail: martina.bedrnova@citroen.com


Total a BFGoodrich jsou partnery CITROËN RACING TROPHY.
Partnery CRT v ČR jsou dále také společnosti PSA Finance Česká republika a OMD.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Krkonoše 2010 objektivem Jana Piechaczka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose