www.car.cz
 

Soutěž Ženy pro Dakar pokračuje : vybrané ženy čeká o víkendu boj o přežití
     1.7.2010 12:08 - tisková zpráva


„Ženy pro Dakar podstoupí kurz přežití“
4. kolo soutěže
„VÝCVIK PŘEŽITÍ V PŘÍRODNÍCH PODMÍNKÁCH“

O prvním prázdninovém víkendu se uskuteční už 4. kolo výběrové soutěže pro české a slovenské závodnice o možnost startovat na Nový rok v 33. ročníku Rally Dakar.

Z původních padesáti přihlášených žen o postup do finálových kol soutěže spolu nyní soupeří, do těchto okamžiků, 10 nejúspěšnějších. V soutěži, ve které závodnice postupně procházejí různorodým testováním, tak aby se ukázalo, která z nich je nejlépe vybavena pro zvládnutí dakarských záludností i extrémní zátěže, je nyní na pořadu dne tzv. „kurz přežití“ aneb výcvik přežití v přírodních podmínkách s minimem civilizačních prostředků.

Tato část soutěže „Ženy pro Dakar“ je motivována snahou přiblížit soutěžícím dakarskou rally z pohledu nečekaných situací, které při závodu mohou kdykoli nastat a je třeba s nimi počítat, zejména co se týče případů selhání techniky a uvíznutí v pustině.

„Výcvik přežití v přírodě se simulovanými havarijními podmínkami jsme pro soutěžící připravili na nadcházející víkendové dny. Po úvodním školení na naší mateřské základně Offroad Centra na Jižním Městě v Praze 11 budou závodnice ještě v pátek večer odvezeny do Brd, kde pod dohledem instruktorů bude probíhat vlastní praktická část této prověrky,“ upřesnil jeden z šéfů pořádajícího Czech Dakar Teamu Jiří Janeček a doplnil:

„Děvčata nám už předvedla, jak si rozumí s dakarskou teorií, jak jsou na tom se svými jezdeckými i navigačními schopnostmi, manuální zručností, citem pro techniku i smyslem pro práci v týmu. Teď je třeba, aby ukázala, jak si dovedou poradit i v situacích, kdy štěstí zrovna nepřeje.“

Soutěž „Ženy pro Dakar“ pořádá Czech Dakar Team už od ledna s cílem získat pro jednu z nejnáročnějších motoristických soutěží následovnice Jany Tylšové, která na Dakaru hájila české barvy před šesti lety.


Tisková zpráva 30. 6. 2010
Zdroj: Martin Laštovička, Czech Dakar Team

Oficiální webové stránky týmu: http://www.czechdakar.cz/
Facebook FanPage: http://www.facebook.com/pages/ZENY-PRO-DAKAR/354021831005

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Mirek Zapletal s Hummerem H3 EVO v Lotyšsku, podzim 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose