www.car.cz
 

Jirka Mičánek vyzkoušel Pavlíkovo Picchio LMP 2/SR2
     1.7.2010 13:00 - tisková zpráva


Mezi závody si Jirka Mičánek vyzkoušel návrat za volant otevřeného vozu Picchio LMP 2/SR2

MIČÁNEK TESTOVAL PROTOTYP PICCHIO LMP2

Volání krve se ozvalo v úřadujícím mistru České republiky ve vytrvalostních závodech na okruzích Jiřím Mičánkovi. Jeho táta dosáhl pětadvacet titulů mistra republiky, z toho závěrečnou část v otevřených plackách jak na okruzích, tak i do vrchu.


Třiadvacetiletý brněnský jezdec Jiří Mičánek sice začínal ve formulových vozech, kde také dosáhl na první titul. Potom ale přesedlal za volant cestovních vozů Porsche, kde nejen v domácím šampionátu, ale také v německém seriálu Porsche Carrera Cupu a Super Sport Cup zažil zatím svoje nejskvělejší okamžiky kariéry.

V přestávce mezi závody domácího šampionátu si Jirka Mičánek vyzkoušel návrat za volant otevřeného závodního vozu Picchio LMP 2/SR2 stáje MP prototipi corse brněnského jezdce Michala Pavlíka.

"Vyzkoušel jsem si vůz, ve kterém jsem nikdy nejel. Byl to pro mě nezvyk. Auta Porsche a Picchio jsou úplně rozdílné, spíš se blíží k řízení formulového vozu, ale placka váží pouze 750 kg, proto se s ní dá brzdit mnohem později před zatáčkou a rychleji projíždět zatáčky. Po dlouhé době mi opět foukalo na hlavu," tvrdil po svezení na Masarykově okruhu Jiří Mičánek. Časy v průjezdu na jedno kolo dosahoval zhruba na stejné úrovni jako se špičkovým vozem jeho stáje Porsche GT3 RSR.

Uplatnění tohoto prototypu je například v italském okruhovém mistrovství CIP (Campionato Italiano Prototipi). "Nevylučuji s Michalem spolupráci do budoucna. Případně i s tím, že bych startoval právě v italském šampionátu. Hlavně jsem rád, že mi Michal nabídl svezení v tak rychlém voze, což mě láká," dodal Jiří Mičánek.

Po přestávce na Mičánka čeká v mistrovství České republiky 7. a 8. srpna další pokračování v Mostě.



JiPo



Jiří Mičánek - Motorsport

Ostrovačická 783/61

641 00 Brno - Žebětín


www.micanekmotorsport.cz  

www.kbcbrno.cz  

www.gpracingshop.com 

PR 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Test Jirky Mičánka s vozem Picchio LMP 2/SR2, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose