www.car.cz
 

Ani Češi nebudou chybět na maďarské Prohun 500
     15.7.2010 11:34 - tisková zpráva


Tým OffroadSport dokončuje přípravy na Prohun 500

Prohun 500, který se jede v rámci maďarského mistrovství a Zóny Střední Evropy, již klepe na dveře. 5. ročník tohoto podniku, který bude probíhat v maďarské Gyule a okolí (Békéscsaba, Doboz, Elek, Lőkösháza, Sarkadkeresztúr, Taras), začíná již zítra, tedy ve čtvrtek, od 8:00 hodin přejímkami.

Zajímavější a zábavnější část tohoto závodu startuje v pátek, kdy se po zahajovacím ceremoniálu posádky připraví na 5, 9 km dlouhý prolog, po kterém je čeká 5 erzet. První a třetí erzeta, které se jedou po stejné trase, měří 20,5 km. Tratě druhé a čtvrté erzety jsou také stejné a měří 20,7km.

Poslední pátá erzeta se shoduje s prologem. Sobotní způsob jízdy je podobný tomu pátečnímu. Jede se celkem sedm erzet, první tři, které měří 53 km, 20,5 km a 59,6 km, se po svém odjetí opět opakují, poslední trať se shoduje s prologem. Stejným způsobem se jede i v neděli, první 59,60 km dlouhá erzeta a druhá 18,50 km erzeta se po svém odjetí, ještě jednou opakují. Poté následuje závěrečná 5, 9 km dlouhá trať shodná s prologem.

Od pátku do neděle mohou závodní posádky tedy předvést, co se skrývá v jejich miláčcích, neboť celkově za tyto tři dny stihnou pokořit 928 písčitých a jílovitých km, z čehož 522,5 km tvoří měřené úseky. V pátek, v zahřívací den, najezdí pouhých 208, 6 km, v sobotu se posádky podrobí 442,4 km a v neděli 277 km. Samozřejmě, že zde nebudou chybět čeští zástupci. Na závody se vypraví Josef Pelc se synem Josefem v Mitsubishi Pajeru. Ve stejném vozu se tu také objeví polská posádka Konrád Sobecki a Rafal Marton z týmu Tamextreme, s kterými začal tým OffroadSport spolupracovat na začátku května.

Měl zde závodit i Zdeněk Pořízek s Markem Sýkorou, ale Pořízek svou účast před pár minutami odvolal. Jak si vedl tým OffroadSport na Prohunu 500 v minulosti?V roce 2009 si Miroslav Zapletal s Tomášem Ouředníčkem v Mitsubishi Pajeru dojeli pro první místo v kategorii T1.1, absolutně skončili šestí. V roce 2007 se zde vydal Zapletal se Zdeňkem Ulehlou a postavili se na nejvyšší stupeň vítězů.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial v Krásné Lípě 2010, foto Mirek Grusa

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose