www.car.cz
 

Nováčci českého týmu předvedli neuvěřitelný výkon na Prohunu 500
     18.7.2010 23:03 - tisková zpráva


Nováčci předvedli neuvěřitelný výkon na Prohunu 500

O obrovské překvapení se postarali dva nováčci Josef Pelc s manželkou Alenou a polská posádka Konrád Sobecki a Rafal Marton. V závodních speciálech, Mitsubishi Pajerech, které pochází z dřehovostických dílen, zvládli cca 1000 km v takových časech, které jim zajistili zlatou a bronzovou příčku v kategorii diesel.


Na svém prvním závodě typu CCrally Josef Pelc zúročil své mnohaleté zkušenosti z offroad maratonu a i přes počáteční problémy s tripmastrem a penalizaci, předvedl neuvěřitelnou jízdu, za kterou si právem zasloužil první místo.

Konrád Sobecki, kterého můžeme zařadit mezi benjamínky CCrally, díky spolehlivému autu a stabilnímu výkonu se držel neustále za Pelcovými, čímž si vysloužil druhou příčku.

Tento podnik byl velice náročný, co se týče délky a velice vysokých teplot, ale i tak byla organizace závodu na dobré úrovni. Mirek Zapletal, jako úřadující mistr Maďarska, by ale pořadatelům vytkl, stále se opakující trasy erzet, které snižovaly atraktivnost závodu. Celkově bylo připraveno 17 rychlostních zkoušek a prolog, přičemž se trasa prologu opakovala třikrát a 7 rychlostních zkoušek se opakovaly vždy jednou.

Mirek Zapletal dále řekl: „ Posádky Pelc – Pelcová a Sobecki – Marton mě velice překvapily. Předvedly, že jsou velmi schopní a kvalitní závodníci. Přeji jim, ať závodí se stejnou vervou a chutí na dalších podnicích, jako zde na Prohunu 500. Samozřejmě mě potěšilo, že auta z OffroadSportu ovládly kategorii dieslu. „

Prohun 500 byl dokumentován, takže se brzy dočkáte sestřihu z dílny Cin Cina.

 

PR

www.offroadsport.cz

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Svoboda team bronzový na dálkové Rallye Berlin Wroclav 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose