www.car.cz
 

Vyražte si v neděli na mistrovský motokros do Vranova u Brna
     21.7.2010 13:40 - tisková zpráva


PROFI AUTO IVECO CUP 2010
Mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu
neděle 25. 7. 2010
VRANOV u Brna


Přehledná trať

Motokrosová trať ve Vranovském žlebu patří datem svého zrodu u nás k nejstarším. K jejím přednostem patří snadná dostupnost diváků od Brna (dosah městské autobusové dopravy), Blanska, Boskovic či Kuřimi. Trať nadále zhodnocují průběžné úpravy, ty nejnovější se týkají právě letošní sezóny. Pod odborným dohledem jezdců Miroslava Kučírka, Vojtěcha Brumly a Romana Malého (zároveň předseda AMK Zbrojovka, provozovatele areálu) zemní stroje přiostřily odrazové hrany skoků, zcela nový skok pak vznikl na svahu poblíž diváckého parkoviště u Vranova. Renovovaná 1.820 metrů dlouhá trať s převýšením 30 metrů je z 90 % přehledná a její šířka se pohybuje v rozmezí 6 – 8 metrů.

Kdo může, spěchá do Vranova
Také nedělní závod mezinárodního mistrovství České republiky ve Vranovském žlebu dodrží charakteristiku mimořádně dobře obsazovaného seriálu. Podle předběžných přihlášek by se u administrativní a technické přejímky mělo prezentovat 182 jezdců z deseti zemí - České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Rakouska, Itálie, Francie, Slovinska, Ukrajiny a Estonska. Jednotlivé třídy jsou obeslány zatím takto: MX3 – 62 jezdců, MX3 Open – 66 jezdců, Veterán – 54 jezdců.


Třída MX2: Kdo zastaví Francouze?
Ani po zranění Itala Marco Maddiho neslevila zahraniční konkurence v nejslabší objemové třídě ze svých vysokých ambicí. Při minulém podniku v Kramolíně oslavil Francouz Florent Richier vítězné double, v pořadí už druhé. Richier nastřádal zatím pět zlatých věnců, pouze v úvodním závodě v Pacově se musel ve druhé jízdě sklonit právě před Maddim, Sukupem a Rakušanem Ringhoferem. Za Richierem, jezdícím v dresu velkobíloveckého Osička MX Teamu, hrozí skupina pronásledovatelů v čele s Markem Sukupem z Velké nad Veličkou. Cestu k medailovým postům si tvrdě razí František Smola, který svoji dobrou formu souběžně potvrzuje ve světovém šampionátu MX3. Rychlý je i Josef Kulhavý a po absenci v Kramolíně hodlá znovu zaúřadovat Rakušan Philipp Ringhofer, týmový kolega Richiera. Smolný úvod sezóny musel spolknout loni ve třídě MX2 celkově třetí Milan Špičák, s dosavadním stavem věcí se však nemíní smířit. „Letos mě zatím provází snad stodesetiprocentní smůla. Ale teď po úspěšném zvládnutí maturity se poctivě věnuji tréninku na motocyklu i fyzické přípravě. Trať ve Vranově se mi už dlouho líbí, často zde trénuji, takže doufám konečně v pořádný výsledek,“ neháže Brňan Špičák flintu do žita.

Stav MR před Vranovem :
1. RICHIER Florent (Francie/OSIČKA MX TEAM, Kawasaki) 143, 2. SUKUP Marek (MX- ONLINE CZ, Suzuki) 110, 3. SMOLA František (MOTOMAN TEAM, RM) 99, 4. KULHAVÝ Josef (LR COSMETIC-ADOS KTM team, KTM) 96, 5. RINGHOFER Philipp (Rakousko/OSIČKA MX TEAM, Kawasaki) 78, 6. ŠIMKO Tomáš (Slovensko, LR COSMETIC-ADOS KTM team, KTM) 73, 7. KOSMÁK David (TEAM MAX 2, Yamaha) 66, 8. WESCHTA Rudolf (HULHO, s.r.o., TEAM, KTM) 58, 9. SVOBODA Bence (Maďarsko, LR COSMETIC -ADOS KTM team, KTM) 50, 10. MADDI Marco (Itálie / FMI, Suzuki) 43.
Zatím bodovalo 43 jezdců z České republiky, Slovenska, Francie, Rakouska, Itálie, Maďarska, Estonska, Německa a Polska.

Třída MX3 – Open: Čepelák se ujal žezla
Plné tři podniky trvalo Jiřímu Čepelákovi, aby se probil k pozici, na níž loňské mezinárodní mistrovství České republiky třídy MX3–Open završil. Obhájce loňského titulu hřeje v čele průběžné tabulky náskok 25 bodů, nicméně jako vítěz se ještě necítí.
„Po Vranově ještě zbývají závody v Kaplici a Holicích, kde se může stát ledacos. Motokros je hrozně ošidný,“ nenechává se devítinásobný mistr republiky Jiří Čepelák ukolébat na vavřínech. Dobře ví proč. Jednak momentálně druhý exmistr republiky Jan Zaremba rozhodně není žádným motokrosovým zelenáčem, kterého by se dalo byť na okamžik podcenit, hlavně však Čepelák shlíží s respektem ke třetí příčce, na níž před Vranovem figuruje Jihočech Martin Michek.

 Stabilní jezdec mistrovství světa vstupoval do domácího šampionátu s puncem největšího favorita, z pacovské premiéry však vyšel díky výpadkům techniky z prázdnýma rukama. Chytil se až druhým místem v první jízdě ve Stříbře a od této chvíle připomíná nezastavitelný buldozer. Ve třech následujících jízdách si jako by nejvyšší stupínek rezervoval a pokud bude ve vítězném rytmu pokračovat, rozdíl mezi ním a lídrem Čepelákem se může snížit na dramatické minimum. „Čépa je výborný motokrosař, ale pokud mi vydrží technika a nebudu dělat chyby, o titul se ještě tvrdě porvu,“ odhodlaně hlásá Martin Michek. Do bývalé formy se posouvá i Petr Masařík, jeden z četných odchovanců Vranovského žlebu, na domácí půdě se chce blýsknout také Jan Brabec, jehož otec se na renovaci vranovské tratě opět podílel. K útoku zatroubí v neděli určitě i Martin Žerava, další z bývalých mistrů republiky. Bodově doplatil na zranění, které mu nedovolilo start v Kramolíně, zato si skvěle počíná ve světovém šampionátu M3, v němž bojuje o bronzovou medaili!

Stav MR před Vranovem :
1. ČEPELÁK Jiří (OSIČKA MX TEAM, Yamaha) 130, 2. ZAREMBA Jan (LR COSMETIC-ADOS KTM team, KTM) 105, 3. MICHEK Martin (M.C.F. cz TM RACING, (TM) 95, 4. NÉMETH Kornél (Maďarsko/ LR COSMETIC - ADOS KTM team, KTM) 88, 5. BRABEC Jan (MAX KAUDELA MOTOCROSS TEAM, Kawasaki) 75, 6. ŽERAVA Martin (UFO Racing Team, Honda) 68, 7. MASAŘÍK Petr (HIPOZ, Honda) 67, 8. KADLEČEK Michal (M.C.F. cz TM RACING, TM) 65, 9. VOTROUBEK Michal (MŇUK-MOTOKROS TEAM VYSOKÉ MÝTO, Yamaha) 65, 10. BARTOŠ Petr (ORION LITOMYŠL-RS PETROL, KTM) 63.
Zatím bodovalo 35 jezdců z České republiky, Maďarska a Rakouska.

Třída Veterán: Kučírek má nové soupeře
Startovní pole třídy Veterán, v níž závodí jezdci po dovršení věkové hranice 40 roků, posílilo před Vranovem o dva další kvalitní motokrosaře. Za řídítka se vrátil veteránský exšampion Roman Heinrich a zcela nově obohatil jezdecký seznam výborný Jan Mrázek.
Právě on se v Kramolíně postaral o lehké vrásky v dlouho bezstarostně vyhlazené tváři loňského mistra republiky Miroslava Kučírka. Jeho dosavadní suverenita byla ohromující, nicméně „zbytek“ družiny jezdců s věčně mladým závodnickým srdcem naštěstí nedemoralizovala. Diváci tak vidí za Kučírkem pěkné souboje o další umístění, z nichž bohužel kvůli nepříjemnému zranění vypadl Jan Froněk, který seriál pojal jako přípravu na Rallye Dakar 2011. K dalším zajímavým jezdcům třídy Veterán patří bývalí reprezentanti Zdeněk Velký a Zdeněk Špaček, vítěz prvního halového motokrosu v brněnském Rondu Miroslav Štaud či někdejší autokrosový mistr Evropy Tomáš Hrdinka.


Stav MR před Vranovem :
1. KUČÍREK Miroslav (TEAM MAX 2, Honda) 150, 2. ŠPAČEK Zdeněk (BONMOTO CZ, BONMOTO RACING TEAM, Honda) 122, 3. MALOVANÝ Marcel (LR COSMETIC -ADOS KTM team, KTM) 88, 4. MAJER Roman (ACCR, Suzuki) 84, 5. HRDINKA Tomáš (ACCR, Honda) 83, 6. FRONĚK Jan (ORION LITOMYŠL-RS Petrol, Honda) 79, 7. KRČ Bronislav (SVĚTNICKÝ MOTORSPORT, Honda) 76, 8. NESEJT Josef (SMS Pardubice, Kawasaki) 65, 9. HEŘMAN Milan (Moto Team Excel, Honda) 61, 10. SKALKA Roman (SIDE MOTOKROS KLUB KLÁŠTEREC, Honda) 61.
Jezdci nad 50 let: 1. Špaček 50, 2. Velký 42, 3. Štaud 42, 4. Pour 34, 5. Klanica 33, 6. Růžička 31.
Zatím bodovalo 33 jezdců z České republiky a Itálie.

Mistři budou potřebovat místo v garáži
Celkové vítěze motokrosového mezinárodního mistrovství České republiky čekají každoročně působivé věcné ceny. A ten, kdo po závěrečném podniku letošního šampionátu vystoupí na nejvyšší stupínek, si od motocyklových řídítek neodpočine ani po sezóně. To už však chod motoru jim bude bude spíš připomínat oslavný mistrovský odzemek. Radostné rozpoložení letošních mezinárodních mistrů České republiky umocní motocykly od vlašimské společnosti SETTE, která bručivé ceny připravila ve spolupráci s PROFI AUTO CZ/IVECO. Konkrétně to budou skútr Sachs 50 Speedforce R (třída MX2), krosový motocykl KTM 250 SX (třída MX3 – Open) a pitbike Champs 110 Holiday, určený mistru republiky třídy Veterán.
Z časového harmonogramu závodu ve Vranově u Brna
Sobota 24.7.2010
17.00 – 21.00 h. Administrativní a technická přejímka

Neděle 25.7.2010
6.30 – 7.30 h. Administrativní a technická přejímka
8.00 – 9.25 h. Volný trénink
9.30 – 19.00 h. Provoz tiskového a akreditačního střediska
10.00 – 11.50 h. Kvalifikační trénink
12.40 – 13.00 h. Slavnostní zahájení s představením jezdců
13.00 – 15.00 h. První jízdy tříd MX2, Veterán a MX3 – Open
15.30 – 17.30 h. Druhé jízdy tříd MX2, Veterán a MX3 – Open
17.40 – 17.55 h. Vyhlášení vítězů tříd Veterán, MX2 a MX3 - Open
Médiím
Oficiální akreditační formulář PROFI AUTO IVECO CUPU 2010 je k dispozici na stránkách www.moto-cross.cz. Žadatelé o akreditaci zašlou čitelně a kompletně vyplněný formulář nejpozději do středy před každým závodem na e-mail: asistentka@forsage.cz.
Použít lze rovněž fax 548 535 635 či běžnou poštovní cestu na adresu: AGENTURA FORSAGE, Juliánovské náměstí 2, 636 00 Brno.
V případě žádosti o akreditaci přímo na závodišti, vyplní žadatel v označeném tiskovém středisku zmíněný oficiální akreditační formulář a stejně jako všechna další akreditovaná média bez rozdílu podepíše povinně tzv. bezpečnostní list. Bez tohoto podpisu nebude možné vydat akreditační náležitosti.
Při akreditaci předloží žadatel platný novinářský průkaz, externí spolupracovníci navíc oficiální žádost vysílající redakce.
Akreditovaní fotografové a kameramani mohou v areálu závodiště vykonávat svoje pracovní aktivity výhradně v navléknutých oranžových fotovestách, které obdrží proti vratné záloze 300 Kč
v tiskovém středisku závodu.
Tiskové a akreditační středisko motokrosového areálu Vranovský žleb ve Vranově u Brna se nalézá v označeném objektu mezi parkovištěm závodních strojů a startovní rovinkou.

 

Jak do Vranova u Brna a k závodišti
Mezinárodní silnice E 461/N 43 Brno – Svitavy, u obce Česká sjezd směr Lelekovice – Vranov, na spodním okraji Vranova odbočka vlevo směr Šebrov.
Další trasa: Brno, Lesná (Královo Pole) – Soběšice – Útěchov - Vranov.
MHD BUS č.43: Brno, Královo Pole (nádraží ČD)–Soběšice–Útěchov–Vranov. www.dpmb.cz

Průběžné informace o PROFI AUTO IVECO CUPU 2010 přináší www. moto – cross.cz 

 

Kalendář PROFI AUTO IVECO CUPU 2010
Jednotlivci
18.4.2010 (neděle) Pacov AMK Pacov AČR
16.5.2010 (neděle) Stříbro AMK v AČR
27.6.2010 (neděle) Kramolín AMK Nepomuk v AČR
25.7.2010 (neděle) VRANOV u Brna Forsage Sport klub v AČR
14.8.2010 (sobota) Kaplice AMK Kaplice v AČR
25.9.2010 (sobota) Holice v Čechách AMK Holice v AČR_____
Družstva
17.10.2010 (neděle) Přerov AK Přerov – město v AČR 

PR  

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   ME v trucktrialu v Německu 2010 a Tomáš Pražák a Bohouš Čáp

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose