www.car.cz
 

Trápení v Brně s nastavením vozu Michala Matějovského pokračovalo
     31.7.2010 23:29 - tisková zpráva


Šesti střetům jsem se vyhnul...


- 31. 7. 2010, Brno -
Trápení s nastavením vozu jezdce týmu SUNRED-BRT Michala Matějovského pokračovalo i v pátek na brněnském Masarykově okruhu při zahájení letošního čtvrtého podniku závodů SEAT Leon Eurocup.

V prvním volném treninku vypovědělo auto službu již po čtyřech kolech, když se zadřelo benzinové čerpadlo. Ve druhém volném tréninku, který se jel na suchu, Michal zajel pátý nejlepší čas, ale stěžoval si - tak jako většina jezdců týmu - na nedotáčivost vozu. Příčinu se ale nepodařilo do měřeného treninku najít a Michal zajel až patnáctý čas. Po týmové poradě, bylo rozhodnuto předělat kompletní nastavení vozu, i když to bylo riskantní, protože následoval už jen sobotní závod a auto se již nedalo vyzkoušet.

První závod byl pak odstartován v sobotu v 20 minut po jedenácté hodině za pěkného počasí. "Po startu jsem se vyhnul šesti potenciálním střetům, a když jsem si říkal, že jsem z toho venku a byl jsem kolem desátého místa, tak přišel sedmý, skutečný střet s vozem, který pilotoval Portugalec Ricardo Bravo. Byla to hodně velká rána a já jsem skončil s poškozeným vozem mimo trať. Problémy s nastavením vozu mě provázejí celou sezónu, respektive od závodu v Zolderu, kdy došlo k další změně pneumatik. Data z veškerých testování před sezónou a z minulé sezóny jsou tak prakticky bezcená, protože jsme v té době používali jiné pneumatiky. Letošní sezóna je nejhorší v mé závodnické kariéře…

Ale nic nevzdávám a když mechanici do zítra vůz opraví, tak slibuji všem mým příznivcům, že budu bojovat do posledního metru, i když budu startovat ze zadních řad..." řekl před nedělním závodem v Brně Michal Matějovský.

 

PR

CSMS

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Michal Matějovský v Brands Hatch 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose