www.car.cz
 

Tomáš Mičánek v Oscherslebenu dvakrát vyhrál a prosadil se i celkově !!
     1.8.2010 22:46 - tisková zpráva


Tomáš Mičánek v Oscherslebenu dvakrát vyhrál a prosadil se i v absolutním pořadí

Výborně si vedl na známém okruhu v německém Oscherslebenu brněnský automobilový závodník Tomáš Mičánek.V konkurenci dvaatřiceti vozů se v absolutním pořadí evropského vytrvalostního seriálu Porsche Super Sport Cup v sobotu i v neděli probojoval na stupně vítězů.

V jeho třídě to samozřejmě znamenalo dvě vítězství a upevnění si celkového vedení. Na prvním místě má nyní náskok třiceti bodů před druhým Němcem Svenem Dolencem, třetí je Švýcar Raffi Bader, který vyhrál oba víkendové závody.

Tomáš sice měl v úvodu kvalifikace malý problém. Pro technickou závadu dokonce musel zastavit a potom předjel jezdce jedoucího v pomalém pruhu. Věc dokonce řešilo ředitelství závodu, ale penalizací nakonec bylo jen škrtnutí Tomášova nejrychlejší kola, což on okamžitě napravil zajetím pátého nejlepšího času a dobrou pozicí na startovním roštu. Po třetím místě v sobotu si pak v neděli počínal suverénně. Sobotní výsledek ho na startu postavil do druhé řady. Už po čtvrtém kole se propracoval na druhé místo za vedoucího Badera. S ním pak ostatním výrazně ujeli a nakonec s mnohem zkušenějším jezdcem prohrál o pouhé tři vteřiny.

„To jsou skvělé výsledky a jsme samozřejmě spokojeni. V tomto týdnu se budeme chystat na mezinárodní mistrovství republiky v Mostě, kde pojede Jirka sprinty. A tam samozřejmě budeme chtít, v obou případech upevnit celková vedení,“ poznamenal k závodům a příštímu programu spokojený otec obou mladých jezdeckých talentů Jiří Mičánek starší.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   PCMO 2009 a úspěšný Mičánek Motorsport, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose