www.car.cz
 

Komplikovaná cesta závodních trucků na závod do Ruska
     3.8.2010 22:43 - tisková zpráva


Cesta rychlých trucků do Ruska přes Polsko, Litvu a Lotyšsko se o tisíc kilometrů prodlouží

Buggyra děkuje!

Jak jsme již informovali, neudělení běloruských víz všem truckovým týmům, velmi zkomplikovalo přepravu do dějiště konání pátého podniku letošního šampionátu tahačů, který se pojede poprvé v ruském Smolensku.

Závodní speciály tak budou muset být dopraveny do Ruska přes Polsko, Litvu a Lotyšsko, cesta tam a zpět se o tisíc kilometrů prodlouží.

"V důsledku neudělení běloruských víz jsme museli vyjet již v neděli. Jak jsme však byli informováni, panuje v Polsku v neděli zákaz kamionové dopravy. Dostali jsme se do velmi komplikované situace," vysvětluje šéf týmové logistiky Petr Marek. Nakonec však soupravy do Polska včera přece jen vstoupily.

Jménem celého týmu musím poděkovat paní Vladimíře Stodůlkové z konzulárního oddělení velvyslanectví České republiky ve Varšavě. Přestože jsme byli pod velkým časovým tlakem, dokázala nám paní Stodůlková vyřídit veškeré nezbytné výjimky nutné k nedělnímu průjezdu Polskem. "

V pondělí dopoledne se soupravy nacházely těsně před polským městem Lodž, zhruba 200 kilometrů před polsko-litevskou hranicí.

3. srpna 2010

Buggyra v Zilupe!
Dnes ráno dorazili mechanici týmu Buggyra International Racing System podle původního časového plánu do lotyšského města Zilupe.

Na lotyšsko-ruské hranici se v průběhu dneška seřadí konvoj všech týmů, účastníků víkendového podniku EP v ruském Smolensku. Na ruské straně si konvoj převezme speciální doprovod. "Cesta proběhla bez větších obtíží. Jenom jsme si museli zvykat na poněkud jiné silnice. Každý, kdo nadává na úroveň dálniční sítě, by se měl projet v Polsku, Litvě či Lotyšsku. Zítra bychom měli být na okruhu a hned začneme se stavbou depa," řekl šéf mechanik týmu a závodní stratég Davida Vršeckého Vojta Loupal.

Buggyra

Evropské trucky (4/2010) na Nova sport
Přinášíme vám termíny vysílání dokumentu z 3. závodu EP tahačů ve francouzském Nogaru
Evropské trucky (4/2010)

Premiéra: NOVA SPORT - 4.8.2010 18.50 hod.
Reprízy:
5.8.2010 12.45 hod.
6.8.2010 11.50 hod.
8.8.2010 11.10 hod.
12.8.2010 12.45 hod.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Trucky na Nurburgringu a Buggyra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose