www.car.cz
 

Na vodě v Mostě v Octávia cupu v pátek nejrychlejší Tomáš Pekař
     7.8.2010 06:57 - tisková zpráva


Na vodě byl v Mostě v Octávia cupu v pátek nejrychlejší Tomáš Pekař
Česká pojišťovna-Octavia cup 2010
3. podnik – Most


Na vodě byl v pátek nejrychlejší Tomáš Pekař

Pětidílný seriál Česká pojišťovna-Octavia cup 2010 pokračuje o víkendu třetím podnikem na mosteckém autodromu. Závodní víkend odstartoval páteční volný trénink. Za vytrvalého deště zajel nejlepší čas Tomáš Pekař.

Mostecký okruh si v páteční podvečer vyzkoušela jen desítka jezdců, ale z největších favoritů nechyběl nikdo. Přes kluzkou trať, se testovalo naplno. Počasí se sice má začít od soboty lepšit, ale raději být připraven na nejhorší. Tomáš Pekař potvrdil, že na vodě se cítí hodně dobře. Ve svém čtvrtém kole zajel šestadvacetiletý jezdec čas 2:06,546, který nikdo už nepřekonal. „Byl to dobrý začátek. Já mám vodu rád, kdyby se v podobných podmínkách jelo v neděli, nezlobil bych se. Na čase ale bylo znát, že jsme tady testovali a vyzkoušeli řadu nastavení“, řekl Tomáš Pekař, který si vyzkoušel i mostecký kačírek. Druhý nejlepší čas zajel Slovák Patrik Nemec, který je na druhém místě celkové klasifikace. Na prvního Tomáš Pekaře ale ztrácel 1,1 s.

Třetí skončil Dan Skalický, který potvrdil, že s novým motorem bude v Mostě patřit k velice rychlým jezdcům. Za ním se umístil vedoucí jezdec seriálu Jirka Navrátil, který se zapsal do výsledkové listiny tentokrát nadvakrát. Nejprve vyjel na trať s VIP autem, aby vyzkoušel, jak se octavie chová, než do ní usedne herec David Suchařípa. Hned ve svém prvním měřeném kole zajel Jirka čtvrtý nejlepší čas. Pak předal volant Davidovi a usedl do svého vozu. Absolvoval ale jen tři kola. „Auto nezvykle vibrovalo, a tak jsem raději zastavil a podíváme se na to. Naopak VIP auto bylo dobře nastavené, jelo se mi s ním moc dobře“, poznamenal Jirka Navrátil.

David Suchařípa zahájil nebojácně svůj první okruhový závodní víkend. Ve svém druhém kole si sice vyzkoušel na trati hodiny, ale neustále se zrychloval. Během půl hodiny se zlepšil o deset sekund. V posledním kole si připsal čas 2:18,566. „Absolvoval jsem už rallye, závodil na motokáře, ale s octavií na okruhu je to určitě největší adrenalin. Moc se těším na nedělní závody.

Na mém čase je sice vidět, že jsem se závodní octavií před tím absolvoval jen dva půl hodinové testy a v dešti jsem s ní jel poprvé, ale zvykal jsem si rychle. Takových tréninků bych potřeboval víc, ale doufám, že v neděli nebudu poslední“, řekl David Suchařípa.
Šestý čas měl třetí jezdec poháru Václav Brejla, který byl posledním pilotem, který se dostal pod hranici 2:10.

Sedmý byl Ivan Trejbal, osmý Němec Daniel Milde, který měl smůlu, když z jeho vozu vytekl na trať olej a soupeři měli rázem v zatáčce před cílovou rovinkou starosti. Devátou pozici obsadil Tiki Ivoševič, který měl ale problémy s převodovkou, a desátý byl Polák Maciej Rybarczyk.

Výsledky – Most
1. volný trénink:
1. Tomáš Pekař (Geus Racing) 2:06,546
2. Patrik Nemec (Automedia) 2:07,660
3. Daniel Skalický (Duck racing) 2:08,072
4. David Suchařípa (Vekra racing) 2:08,751 (2:18,566)
5. Jiří Navrátil (Vekra racing) 2:08,836
6. Václav Brejla (Vekra racing) 2:09,577
7. Ivan Trejbal (Vekra racing) 2:12,053
8. Daniel Milde (Vekra racing) 2:13,105
9. Tiki Ivoševič (Vekra racing) 2:16,316
10. Maciej Rybarczyk (MR team) 2:17,396

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Ennstal Classic 2010 z Nikonů P.a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose