www.car.cz
 

Audi DTM týmu BRT nakonec v Mostě neuspělo. Kvůli brzdám.
     9.8.2010 16:16 - tisková zpráva


V MOSTĚ SE NEDAŘILO, VŠE ZHATILY BRZDY

Most, 8.8.2010

Optimistické vyhlídky na body vzaly za své v šestém kole nedělního mosteckého sprintu. Filip Sládečka zůstal se svým strojem Audi A4 DTM bezmocně stát v šikaně se zablokovanými koly. Naděje se nyní upírají k následujícímu podniku slovenského okruhového mistrovství, které se jede za dva týdny opět na Slovakiaringu.

Sládečka si po letmém startu pohlídal druhou pozici a udržel ji i po průjezdu šikanou. Je pravda, že za špicí startovního pole v tomhle ošemetném místě mosteckého okruhu došlo k hromadné kolizi asi šesti vozů a jeden z nich odnesl skrumáž dokonce vylomeným zadním kolem. Vedení závodu nasadilo Safety Car, dokud traťoví komisaři v šikaně neuklidili trosky. Po restartu Filip dál stínoval vedoucího Kostku na Mercedesu a bylo jasné, že si jede pro body za druhé místo. V momentě, kdy konkurence s novějším vývojovým stupněm techniky, což je případ Mercedesu, nezbývá, než čekat na jezdeckou chybu, anebo technický problém soupeře. Po průjezdu cílem pátého kola, při brždění na konci mostecké cílové roviny, se ale od kol Filipova auta zakouřilo, vůz se zastavil, motor zakašlal a zhasnul a bylo po nadějích.

„Malá, banální technická závada způsobila zablokování brzdového pedálu a tedy všech čtyř kol. Filip tak byl ze závodu bohužel venku,“ okomentoval situaci manažer BRT Petr Najman. „Samozřejmě mě to netěší, ale mostecký podnik byl až ve druhém pořadí důležitosti. Nám jde hlavně o body do slovenského mistrovství a o ty se pojede na Slovakiaringu za dva týdny,“ nechal se ještě slyšet Filip.

„Druhý nepovedený víkend za sebou už asi stačil, smůlu jsme si snad pro letošek vybrali. Po tučném začátku sezóny následovaly dva hubené víkendy, takže za dva týdny si to v Orechovej Potoni chceme vynahradit. Kromě Filipa tam bude startovat i Ján Daniš a pojedeme opět naplno,“ uzavřel mostecký víkend Petr Najman. 



EXTRÉMNÍ DÉŠŤ, SLÁDEČKA PŘESTO STARTUJE Z PRVNÍ ŘADY

Most, 7.8.2010

Sobotní dopoledne přineslo Bohemia Racing Teamu s pilotem Filipem Sládečkou radost z druhého nejrychlejšího času v kvalifikaci na nedělní sprint. Vše bylo ovlivněno všudypřítomným a neustávajícím deštěm, který ztížil podmínky všem na trati. Filip sice lehce poškodil podlahu vozu, ale první řadu udržel.

Sám jezdec pochopitelně projevoval uspokojení ze získání startovní pozice v první řadě. Bylo to trochu složitější. Druhý nejrychlejší čas předvedl hned ve druhém kole, když zahřál auto. Při dalším pokusu o zrychlení ale u postu 9 na stojící vodě opustil trať a chvíli se trávou sunul dveřmi napřed. V boxech došlo k rychlé kontrole a Filip se na trať ještě vrátil, protože mezitím jej překonal Antonín Herbeck na monstru Pagani Zonda. V celkově pátém kole tréninku pak zajel čas, který mu napevno zajistil nedělní start z první řady. „Můžu jen říct, že tolik vody na trati jsem ještě nezažil. Zítra snad už pršet nebude,“ suše okomentoval situaci jezdec. Ubrečené počasí v Mostě ovšem pokračovalo a odpoledne kvůli hustému dešti muselo vedení okruhu dokonce zastavit tříhodinovku. Od západu se pak oblačnost začala trhat a vytrvalostní bitva mohla být dokončena.

„Doufáme, že v neděli by se snad mohlo závodit na suchu. Tohle je tak extrémní situace, jakou nejspíš nikdo nepamatuje. A to jsou na jiných místech kraje dokonce ničivé povodně,“ dodal ještě manažer BRT Petr Najman. Spritový závod na třináct kol bude odstartován v neděli ve 13 hodin a 20 minut.

Odkazy

www.brt.cz
























Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz


www.brt.cz

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu v objektivu Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose