www.car.cz
 

Tým Cars.cz Charouz i v neděli se dvěma speciály na stupních vítězů
     9.8.2010 16:20 - tisková zpráva


Most - Cars.cz Charouz Racing opět se dvěma vozy na stupních vítězů

Po vítězném double v sobotním vytrvalostním závodě se týmu Cars.cz Charouz Racing dařilo i v nedělním sprintu Divize 4 nad 2000 ccm. Tomáš Kostka (Mercedes-Benz C AMG DTM) zvítězil v absolutním pořadí i v hodnocení třídy nad 3500 ccm, Petr Charouz (Lamborghini Gallardo) obsadil ve stejné kategorii třetí místo.


Po dvou zmoklých dnech se v neděli počasí v Mostě umoudřilo a závodilo se na suchu. Před startem sprintu Divize 4 nad 2000 ccm se nebe sice zatáhlo a mírně se ochladilo, déšť ale tentokrát kartami nemíchal. Přesto se i tentokrát objevil v úvodu závodu na trati safety car. Retardér na konci startovní rovinky umí jezdce tradičně pořádně prověřit a bývá v něm těsno. Na přetlak tentokrát doplatil také Jan Šťovíček, kterého popostrčil jeden ze soupeřů a do roztočeného černého Lamborghini Gallardo navíc vrazil i další z rivalů. Výsledkem bylo vylomené zavěšení zadního kola a konec závodu.

Než pořadatelé uklidili trať, musel na ni vyjet safety car, který vodil startovní pole až do třetího kola. Restart vyšel skvěle Tomáši Kostkovi s vozem Mercedes-Benz C AMG DTM. Jezdec týmu Cars.cz Charouz Racing nedal nikomu šanci a začal se zbytku startovního pole rychle vzdalovat. V cíli měl před nejbližším z pronásledovatelů více než pětasedmdesátisekundový náskok. Díky plnému bodovému zisku z mosteckého víkendu si Tomáš Kostka upevnil vedoucí pozici v průběžném hodnocení MMČR Divize 4, MMČR Divize 4 nad 3500 ccm ve vytrvalostních závodech i v MMČR Divize 4 nad 3500 ccm ve sprintech.

Dařilo se také pilotům vozů Lamborghini Gallardo závodícím pod hlavičkou Cars.cz Charouz Racing. Petr Charouz si ve zmoklé kvalifikaci vybojoval čtvrtou startovní pozici. Na suché trati byl ale v porovnání s jinými soupeři v mírné nevýhodě, přesto po startu ztratil jedinou pozici a v cíli se mohl radovat z pátého místa absolutně a třetího ve třídě nad 3500 ccm. V průběžné klasifikaci MMČR Divize 4 nad 3500 ccm ve sprintech se díky tomu mladý pražský jezdec posunul na čtvrtou pozici. Milan Urban vyrážel do závodu z posledního místa, v průběhu 13 kol, na které byl závod vypsán, se ale dokázal posunout až na šestou příčku celkově a čtvrtou ve třídě nad 3500 ccm.

Tomáš Kostka: „Dnes to bylo úplně v klidu, jen trať umyly předchozí deště, takže přilnavost nebyla příliš dobrá. Auto bylo super, velké díky proto patří Marcelu Holanovi a celému týmu, protože jsme získali důležité body a udělali jsme tak rázný krok k zisku titulu. Závod jsem si opravdu užil, i když mně by nevadilo, ani kdyby pršelo. Ale deště jsme si tento víkend užili dost, takže teď jsme si mohli vyzkoušet zase něco jiného. Byl to super víkend a z Mostu odjíždíme maximálně spokojení.“

Petr Charouz: „Mému vozu by více vyhovovala voda, což bylo znát i na výsledku kvalifikace, ale i závod na suchu nám vyšel. Povedlo se mi odstartovat, nedostal jsem se do problémů jako někteří ze soupeřů a následně jsem kontroloval svou pozici. V posledních dvou kolech mi začaly trochu vadnout pneumatiky, ale výsledek to neovlivnilo. Mám velkou radost a děkuji celému týmu za skvělou práci, kterou po celý víkend odváděl.“

Pátý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky Divize 4 bude ve dnech 20. až 22. srpna hostit slovenský okruh Slovakia Ring u Dunajské Stredy.

 

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Chopard GP Grobming 2010 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose