www.car.cz
 

Úspěšný mostecký víkend Miloslava Kárného. Těsně za medailí
     10.8.2010 23:28 - tisková zpráva


Úspěšný mostecký víkend brněnského jezdce Miloslava Kárného

 

O uplynulém víkendu se brněnský automobilový závodník Miloslav Kárný zúčastnil dalšího dílu prestižního seriálu automobilových závodů Česká pojišťovna Octavia Cup. 

 

V sobotu v Mostě pršelo a pršelo, některé závody musely být dokonce z bezpečnostních důvodů přerušeny. Ve zmoklé kvalifikaci se jezdec potýkal s technickými problémy vozu a skončil dvanáctý.

 

V neděli dopoledne již na suché trati výborně odstartoval do první závodní jízdy a postupně se propracoval na deváté místo, když dojel skupinu bojující o páté až deváté místo. Několik kol tato skupina bojovala nárazník na nárazník a nikdo nechtěl zůstat na devátém místě. Prvních osm z první jízdy si do druhého závodu otáčí pořadí na startu a osmý v cíli tedy startuje z pole position. V posledním kole Miloš zaútočil v nájezdu do retardéru, předjel tři auta a vyjížděl z něj na šesté pozici. Souboj o umístění nezvládl jeden z jezdců jedoucích za ním a trefil ho do zadní části vozu, následný smyk zkazil naději na pěkné umístění.

 

Do druhého závodu startoval Miloslav Kárný z jedenácté pozice. Po výborném startu a skvělém manévru v retardéru, kde se dokázal vyhnout několika havarovaným vozům, přijel do cíle prvního kola na čtvrtém místě. Závod byl pak přerušen a po odklizení vozů z trati restartován. Po restartu se propadl na sedmé místo, ale potom začal postupovat opět vpřed. Pod šachovnicovou vlajkou projel na vynikajícím čtvrtém místě.

 

Celkově lze závodní víkend hodnotit jako úspěšný, jak dosahovanými časy na kolo, tak i výsledkem druhého závodu.

 

Další závod čeká celý tým za tři týdny opět v Mostě v rámci Truck Prix.

 

 

Tisková zpráva týmu / Jaroslav Mareček


 
 
Fotogalerie:   Srpnový okruhový Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose