www.car.cz
 

MD: oficiální seznam zastavených dopravených staveb
     15.8.2010 14:00 - tisková zpráva


Ministr Bárta představil seznam zastavených staveb


Ministr dopravy Vít Bárta dnes veřejnosti představil seznam staveb Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) a Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), které budou zastaveny v důsledku úsporných opatření vyvolaných finanční situací státu. Tento seznam vznikl na základě jednání pan ministra a vedení obou společností se zástupci dodavatelských stavebních firem.


ŘSD v uplynulých dvou týdnech v intenzivních jednáních ukončilo více než roční úsilí na nalezení úspor v oblasti výstavby silniční infrastruktury. Společně s dodavateli jednotlivých staveb ŘSD vyhledalo a posoudilo možné úspory, které spočívají v technických opatřeních, resp. v redukci budovaných staveb na technické minimum. Poslední podmínkou, kterou musí ŘSD pro uplatnění těchto úspor splnit, je jejich aplikace do dokumentací staveb tak, aby stavby v redukované podobě bylo možné zkolaudovat.

Nalezené úspory (pro letošní rok v rozsahu 600 milionů korun) umožní pokračovat v budování většiny rozestavěných staveb. Kvůli nedostatku financování na pokračování v příštích letech musí být zastaveny 4 stavby v plné realizaci, 11 staveb v přípravě nebo s minimální rozestavěností. U dalších dvou staveb dojde pouze k časovému a věcnému rozložení výstavby. ŘSD přitom využije také 1,1 miliardy korun uvolněných v rámci letošního roku pozastavením prací na železniční infrastruktuře financovaných SŽDC, o němž ministr Bárta rozhodl již počátkem tohoto týdne.

Na stavbách SŽDC tak probíhá postupný útlum aktivity, protože v některých případech není např. z technologických důvodů možné přerušit práce okamžitě a je nutné dokončit ucelený soubor činností. Kromě staveb na odstraňování aktuálních povodňových škod nebo běžných servisních oprav tak budou ukončeny v horizontu několika dní, maximálně týdnů.

„Pokud interní ministerské šetření potvrdí zjištění, která jsem si v tomto týdnu přečetl v médiích o ziskovosti dodavatelů stavebních prací, bude zřejmé, že tlak na tyto firmy, který v posledních týdnech vyvíjíme, je zcela oprávněný,“ konstatuje ministr dopravy Vít Bárta.

Odkaz na prezentaci ZDE.

 

MD

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Svoboda team bronzový na dálkové Rallye Berlin Wroclav 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose