www.car.cz
 

BRT na Slovakiaringu nasadil celkem 4 vozy.
     22.8.2010 06:26 - tisková zpráva


ÚSPĚŠNÁ SLOVENSKÁ SOBOTA PRO BRT

Slovakiaring, 21.8.2010

Bohemia Racing Team pro slovenský mistrovský podnik na Slovakiaringu nasadil celkem 4 vozy. Kromě Filipa Sládečky, Jána Daniše a hostujícího Tonyho Kiaby doplnil BRT line-up pro tento víkend také portugalský pilot Filipe Albuquerque, který je momentálně jezdcem Audi Sport Italia. Filipe Albuquerque spolu s Filipem Sládečkou utvořili posádku tříhodinového závodu, který BRT celkově vyhrál. Ještě předtím vybojoval Filip Sládečka stříbro ve sprintu a Tony Kiaba vystoupil na podium na třetí příčku.

V páteční kvalifikaci pro první sprint získal Pole Position Štefan Rosina s Mercedesem DTM mladší evoluce, než je Audi A4 DTM Bohemia Racing Teamu. Se ztrátou necelé sekundy obsadil druhé místo na roštu Sládečka, třetí čas zaznamenal Ján Daniš a čtvrtý Anton Kiaba. V závodě pak Rosina držel po startu první místo, ale Sládečka se ho vytrvale držel. „Štefan je hodně zkušený, hodně rychlý jezdec a navíc na o rok novějším voze byl dnes opravdu silný soupeř. Druhé místo bylo dnes maximem, ale jsem rád, že jsme celkově oproti prvnímu závodu na Slovakiaringu v červenci hodně zrychlili,“ komentoval Filip. Třetí dojel Tony Kiaba na dalším týmovém voze Audi A4 DTM. „Byla to pro mě velká nová zkušenost, protože v autě této specifikace jsem seděl poprvé. Snad jsem se s ním trochu stihl sžít. Auto bylo dobře naladěné a i to mi pomohlo na stupně vítězů,“ řekl Kiaba a dodal, že se těší na další případnou spolupráci, protože podobné prostředí dosud neměl čest poznat.

Pro Jána Daniše byla sobota smolná. Hned v začátku sprintu totiž ze závodu ze třetího místa vypadl kvůli defektu pneumatiky. „Jánko si snad dnešní smůlu vynahradí v zítřejším druhém sprintu,“ řekl manažer BRT Petr Najman. Usmíval se pak při komentářích, že start špičkového testovacího pilota Albuquerqueho vyvolal v paddocku senzaci a pochopitelně i poprask u konkurence. „Je za tím spolupráce s Audi Sport v Ingolstadtu. Filipe měl volný termín a nabídku na spolupráci přijal rád,“ řekl Najman.

Posádka Sládečka a Albuquerque v kvalifikaci na tříhodinovku bezkonkurenčně získala Pole Position a tuto výhodu v závodě dokonale využila. Závod rozjel Portugalec, který vytvořil velký náskok a pokračoval Sládečka. Komplikací byly časté výjezdy Safety Caru, které celkem trvaly více než půl hodiny. V cíli byl vůz BRT první a v týmu byl důvod k oslavě. „Jsou to přesně dva roky, kdy se nám naposledy podařilo v tříhodinovce porazit konkurenční Mercedes. Loňská smolná sezóna byla snad prokletá a v letošním roce jsme se zaměřili na sprinty. Toto byl náš první vytrvalostní závod ,“ dodal Petr Najman.

„Pro mě jde vyloženě o radostnou událost, protože spolupráce s Bohemia Racing Teamem je naprosto dokonalá. Rád jsem té nabídky využil a ani v nejmenším dlouhé cesty na Slovensko nelituji. Filip odvedl hodně dobrou práci a i díky dobře připravenému vozu jsme mohli být opravdu rychlí. Celkově to hodnotím na výbornou a děkuji celému teamu,“ okomentoval situaci ještě portugalský pilot Filipe Albuquerque.

V neděli tým nasazuje do druhého sprintu všechny čtyři jezdce a po dopolední kvalifikaci se Albuquerque, Sládečka, Daniš a Kiaba postaví na rošt ve 13 hodin a 50 minut.

Odkazy
www.brt.cz

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Srpnový okruhový Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose