www.car.cz
 

Mičánkové vezou ze Slovakia Ringu ke sprintovému také vytrvalostní titul
     23.8.2010 17:36 - tisková zpráva


Bratři Mičánkové už získali vytrvalostní titul

Brněnská bratrská dvojice Jiří a Tomáš Mičánkové s vozem Porsche 997 RSR zvítězila ve vytrvalostním závodě divize 4 v kategorii do 3500 ccm v pátém pokračování sedmidílného mezinárodního mistrovství České republiky na Slovakiaringu a tímto výsledkem si s předstihem zajistila obhajobu mistrovského titulu. Úspěch stáje podtrhli druhým místem rovněž s vozem porsche Martin Jerman s Tomášem Pivodou.
V absolutní klasifikaci vyhráli Filip Sládečka s Milanem Maděričem na Audi A4 DTM před Jarkem Janišem, Jánem Danišem a Antonínem Charozuzem s vozem Mercedes DTM. Mičánkové obsadili absolutně výborné šesté a Jerman s Pivodou 10. místo v konkurenci pěti desítek vozů. Dařilo se i Tomáši Bugnerovi, který skončil ve formulovém závodě šestý.

Před dvěma týdny na okruhu v Mostě už získal rovněž s předstihem Jiří Mičánek titul ve sprintu, na Slovensku letošní mistrovská úroda stáje Mičánek Motorosport pokračovala další trofejí. Přitom do skončení seriálu ještě zbývají dva brněnské závody: zářijová Podzimní cena a říjnový Epilog.

"Ještě nás mohli v boji o titul ohrozit Válek s Kusínem, kteří ale dojeli až čtvrtí a tím ztratili šanci. S výsledkem na Slovensku jsme maximálně spokojeni. V absolutní klasifikaci například za námi skončili s mnohem silnějším vozem Pagani Zonda Erik Janiš s Antonínem Herbeckem," uvedl spokojený šéf stáje Jiří Mičánek senior.

Rychlý závod provázely tentokrát i havárie a přerušení. "Čtyřikrát vyjel na trať safety car. Bouračky se nás ale naštěstí netýkaly, takže mechanici měli klidnou noc," dodal Mičánek. Bratři Mičánkové letos vyhráli z pěti vytrvalostních závodů čtyři a pouze hned v prvním závodě obsadili druhé místo za Robertem Šenkýřem s Filipem Sládečkou.

 

JiPo

PR

video s požárem zde

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Srpnový okruhový Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose