www.car.cz
 

Tým OffroadSport spolupracuje s Extreme Racing Teamem
     24.8.2010 15:17 - tisková zpráva


Snem snad každého závodníka či nadšence motoristického sportu, je zúčastnit se jako divák či závodní posádka nejtěžšího motoristického závodu na světě, DAKARu. Jelikož se jej Zdeněk Sládek pravidelně zúčastňuje jako divák již od roku 1999, rozhodl se udělat další krok k tomu, aby jej nyní mohl absolvovat jako člen úspěšného českého týmu a pilot nového závodního speciálu H3 Evo. Proto již 4 měsíce probíhá spolupráce mezi týmem OffroadSport a členy Extreme Racing Teamu, Zdeňkem Sládkem a Pavlem Sukopem.

Tato dvojice se zúčastnila již dvou testování, kde si vyzkoušeli jízdu závodními speciály, jako jsou H3 Evo či Mitsubishi Pajero. Také mají za sebou první závody na Baji Carpathii a chystají se na další. Jak již bylo řečeno, vyvrcholením této spolupráce bude zúčastnění se spolu s týmem OffroadSport DAKARu 2011 v novém závodním speciálu H3 Evo, jako jedna z posádek. Jak tedy vypadaly prvopočátky spolupráce?Nováčci do spolupráce skočili přímo po hlavě, neboť jejich první zkušební kroky spolu s týmem OffroadSport je zavedly do Maďarska. V městečku Ülló totiž proběhlo 17. – 18. dubna testování tlumičů firmy FRT na H3 Evu. Zde si vyzkoušeli i první jízdu v něm, která je uchvátila natolik, že dřevohostické dílny budou mít další přírůstek. Další testování, které bylo naplánováno na poslední víkend v květnu, se konalo ve vojenském prostoru ve slovenské Senici. Zde Sládek se Sukopem absolvovali jízdu Mitsubishi Pajerem.

V těžkých podmínkách trénovali, jak nejlépe projíždět teréném, především v hlubokém a jemném písku. Ke konci testování i zapršelo, takže si zkusili jízdu také v morkém a těžkém písku. Zdeněk Sládek si zde zavzpomínal na své průjezdy v dunových polích v Libyjské poušti, v nejtěžší části Sahary, kde má Zdeněk odježděno cca 130 000 km. Proběhla zde i teoretická instruktáž, která spočívala hlavně ve vysvětlení roadbooku. Poté si vyzkoušeli i jízdu podle něj.První ostré závodní kilometry čekaly na nováčky na Baji Carpathii v polském Řešově, která se konala 2. - 4. 7. 2010. Závody započaly v pátek odpoledne na motokrosové trati, kde byl připraven 2,4 km dlouhý prolog.

V důsledku několikadenního deště se trať přeměnila v blátivé jezero, ale i tak to naši nováčci zvládli dobře a zajistili si 13. pozici. Během dalších dvou dní si vedli překvapivě na výbornou, čímž si zajistili čtvrté místo absolutně a druhé místo v kategorii dieslu. Tímto neuvěřitelným výkonem byl odhalen jejich dlouho skrývaný závodní talent a um, který bude i nadále rozvíjen. V nejbližší době na ně totiž čeká Hungarian Baja a Baja Poland. Tým OffroadSport se těší z příjemné spolupráce a přeje Zdeňkovi a Pavlovi mnoho bezstarostných a vítězných kilometrů bez nehod...

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vydařené Ujkovice 2010 miniobjektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose