www.car.cz
 

Tarabus na Barumve s opraven Fiestou S 2000.
     26.8.2010 00:12 - tisková zpráva


Jaromír Tarabus na Barum Rally znovu s Fordem

Czech Ford Rally Team a jeho posádka Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát jsou připraveni na vrcholný podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, Barum Czech Rally Zlín. Na jeho startu se objeví znovu se svým Fordem Fiesta S2000.

Před fanoušky, kteří se v okolí Zlína sejdou, aby sledovali souboje české špičky a mezinárodní elity ze šampionátu Intercontinental Rally Challenge, se Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem představí znovu s Fordem Fiesta S2000, s nímž letos usilují o co nejlepší výsledek v MMČR rally.

Na Fiestě S2000 Czech Ford Rally Team v průběhu letní pauzy usilovně pracoval tak, aby byla po ráně, kterou utrpěla těsně před červencovou Rally Bohemia, stoprocentně připravena na další vystoupení Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta na podniku MMČR rally. To se podařilo a Fiesta S2000 v týmových barvách bude po vynechané Bohemce znovu stát na startu soutěže, která je pro jezdce Jaromíra Tarabuse domácí.

„Na Barumku se moc těším a nejen proto, že je mou domácí rally, ale hlavně proto, že má krásné tratě. Co se týče tratí, spolu s Bohemkou a Českým Krumlovem ji považuji za nejkrásnější z českých soutěží. Úžasní jsou také fanoušci, kteří se u tratí pokaždé sejdou v hojném počtu, takže se moc těším i na atmosféru soutěže,“ říká Jaromír Tarabus o zlínském podniku.

Jezdec také věří, že se mu v letošním ročníku Barum Czech Rally Zlín bude dařit lépe než v posledních třech letech, kdy ze soutěže předčasně odstupoval.

„Poslední roky se nám tu nedařilo. Loni jsme sice dojeli v rámci SupeRally, takže něco odjeto máme, ale chybělo nám přímé srovnání se špičkou. Naše šance si předem nedovoluji odhadovat. Letošní ročník totiž bude patřit k nejtěžším a zároveň i nejlepším. Na startu bude více než dvacet vozů S2000, kompletní špička IRC, domácí elita i jezdci, kteří mohou překvapit – určitě to bude závod do posledního metru, ve kterém nebude prostor pro chybu. Minimálně dvanáct jezdců bude mít šanci bojovat o nejvyšší příčky. Pojedeme jak nejlépe umíme a uvidíme, jestli se nám podaří zařadit se mezi nejlepší,“ říká Jaromír Tarabus a s úsměvem dodává: „Třicetikilometrová erzeta Troják určitě v sobotu oddělí chlapce od mužů.“

Barum Czech Rally Zlín startuje již tento pátek 27. srpna v 17:00 hodin v centru Zlína a ve 21:15 hodin vyrazí první jezdec na trať populární zlínské divácké superspeciálky. Itinerář rally tvoří sedmnáct rychlostních zkoušek v celkové délce 265 kilometrů. Cílem soutěže projedou první posádky v neděli 29. srpna v 15:24 hodin.

Po pěti odjetých podnicích Mediasport MMČR rally drží Jaromír Tarabus čtvrté místo průběžného pořadí šampionátu, které v této fázi sezony vede Pavel Valoušek těsně před Václavem Pechem a Romanem Krestou.

Více informací o posádce Tarabus - Trunkát naleznete na jejích webových stránkách www.tarabus.cz

 

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Ennstal Classic 2010 z Nikonů P.a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose