www.car.cz
 

Kresta před víkendovou Barum Czech Rally Zlín
     26.8.2010 12:16 - tisková zpráva


Mogul Racing Team připraven na Barum Czech Rally Zlín

Již jen hodiny odpočítávají do startu organizátoři tradičního vrcholu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, Barum Czech Rally Zlín, která v letošním roce odstartuje do svého jubilejního 40. ročníku. Letošní Barumka se uskuteční ve dnech 27. - 29. srpna 2010 nejen jako soutěž MMČR, ale již tradičně také jako součást seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců - ERC a Intercontinental Rally Challenge - IRC.

Na start své domácí soutěže se i letos postaví její trojnásobný vítěz Roman Kresta, jenž společně s Petrem Grossem obhajuje mistrovský titul v rámci MMČR z posledních dvou sezón. V letošním ročníku je v průběžném hodnocení MMČR dvojice Kresta - Gross na třetí pozici a proto pro zvýšení svých šancí v boji o titul, přistoupil Mogul Racing Team k dočasné změně závodního vozu a na Barum Czech Rally odstartuje s vozem Škoda Fabia S2000 zapůjčeným od Antonína Tlusťáka.

Roman s Petrem si vůz odzkoušeli na prozatím posledním podniku sprintrally, FUCHS OIL Rally Agropa Pačejov a koncem uplynulého týdne se věnovali finálnímu testování a ladění speciálu. "Myslím si, že jsme připraveni a nyní absolvujeme seznamovací jízdy," informuje Roman Kresta. "Tým momentálně finišuje na finální přípravě před startem, ale vše běží naprosto v klidu a bez nějakých zásadních problémů. Ladíme poslední detaily tak, aby bylo vše správně připraveno. Po Pačejově se auto pečlivě zkontrolovalo a měli jsme krátký test. S autem jsme spokojeni, vše funguje. Ve stručnosti - odzkoušeno, odladěno, připraveno."

Co očekává domácí pilot od jubilejního ročníku své domácí soutěže? "Samozřejmě souboj. Sjela se tady špička IRC a je to vrchol domácí sezóny. Pro nás je priorita domácí šampionát, takže zásadní pro nás bude výsledek v jeho rámci. Na druhou stranu uvidíme, jak na tom budeme a jaké tempo nasadí piloti ze špičky IRC. Dle toho zvolíme taktiku. Myslím, že všechno bude jasnější po úvodních rychlostních zkouškách. Předpokládám, že špička IRC pojede od začátku hodně rychle a proto nyní budeme muset dobře odtrénovat."

Na otázku, kde se podle Romana budou rozdávat karty, odpovídá luhačovický pilot velmi stručně: "Na Barumce nemusí být při dané konkurenci jasno do poslední rychlostní zkoušky. I vzhledem k tomu, jak je postaven harmonogram a že celou soutěž uzavírá Pindula. Samozřejmě do všeho může ještě nemalou měrou promluvit počasí."

A nějaké tipy na zajímavá místa? "Myslím, že zajímavých úseků je na Barumce spousta. S trochou nadsázky si troufnu říct, že kdekoli po trati se dá stoupnout a vidět krásné pasáže. Pochopitelně je ale vždy potřeba volit uvážlivě a s ohledem na svou bezpečnost. Rádi bychom pozvali na jubilejní ročník všechny fandy rally. Těšíme se s vámi na viděnou na Zlínsku a rádi vás potkáme u nás v servisní zóně," uzavírá Roman Kresta před 40. ročníkem Barum Czech Rally Zlín.

Letošní ročník odstartuje v pátek 27. 8. v 17:00 na startovní rampě na náměstí. Ostrý start absolvují posádky od 21:15 při tradiční superspeciálce v ulicích města Zlína. Po 265,25 kilometrech sedmnácti rychlostních zkoušek pak budou v neděli 29. 8. od 15:24 hodin projíždět úspěšné posádky cílovou rampou pod Velkým Kinem.

 

PR

http://cz.roman-kresta.com/

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Fotovzpomínka Pavla Pustějovského na loňskou Barumku 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose