www.car.cz
 

GT1 – Enge na Nürburgringu zlatý v sobotním kvalifikačním závodě
     28.8.2010 20:13 - tisková zpráva


Tomáš Enge a Darren Turner vybojovali v sobotním kvalifikačním závodě na Nürburgringu zlato
GT1 – Enge získal na Nürburgringu vítězství v kvalifikačním závodě - (28.08.2010) Tomáš Enge a Darren Turner vybojovali v sobotním kvalifikačním závodě na okruhu Nürburgring první místo. Závod poznamenala strkanice v první zatáčce a prudký déšť ve druhé polovině závodu.

Sobotní program odstartovala v ranních hodinách kvalifikace světového šampionátu vozů GT1. Tomáš Enge s Darrenem Turnerem v pátek zvítězili ve druhém volném tréninku, a tak česko-britská dvojice měla důvod k dobrým vyhlídkám. Aston Martin DBR9 týmu Young Driver AMR byl rychlý i v sobotu na suché trati, když s ním Enge s Turnerem získali senzační pole position.

Do odpoledního hodinového závodu startoval letmým startem Tomáš Enge, který v první zatáčce dostal od Petera Dumbrecka jedoucího s Nissanem GT ránu zezadu. Toho využili Alexander Margaritis a Michael Barteles, kteří tak odsunuli českého závodníka na třetí pozici. To však netrvalo dlouho, protože již v nájezdu do druhého kola předjel bývalý jezdec formule 1 Michaela Bartelese. O kolo později se dostal i před jezdce Corvetty. Následně se Tomáš Enge utrhl celému startovnímu poli a začal si budovat náskok.

Před povinnými zastávkami činil náskok vozu Aston Martin DBR9 se startovním číslem 7 pět sekund. Tým Young Driver AMR se rozhodl k pozdějšímu pit-stopu. Do vozu usedl Darren Turner, který si udržel náskok a vedl pole „gétéček“. Hned po ukončení limitu pro povinné zastávky se nad německým okruhem Nürburgring otevřelo nebe. Na trať se spustil hustý déšť a vzadu jedoucí posádky začaly zajíždět pro mokré pneumatiky. Vedoucí vozy ještě několik minut setrvávaly na hladkých pneumatikách, ale netrvalo dlouho a pro pneumatiky se vzorkem zajel i Turner.

Darren Turner byl na mokré trati druhý, protože posádka ve složení Barteles – Bertolini se rozhodla dokončit kvalifikační závod na hladkých pneumatikách. Tento risk však jezdcům týmu Vitaphone Racing nevyšel a se ztrátou přes jednu minutu skončili desátí. Turner se tak deset minut před koncem závodu vrátil na vedoucí pozici, kterou bezpečně držel až do cíle.

Tomáš Enge, jezdec týmu Young Driver AMR: „Start byl složitý. Odjel jsem dobře, ale v první zatáčce jsem dostal ránu. Naštěstí jsem neudělal hodiny a odjel ze zatáčky na třetím místě. V následujících dvou kolech jsem se snažil dostat zpět do vedení. To se mi povedlo a následně jsem udržoval první pozici až do povinných zastávek. Věděli jsme, že bude pršet, a tak jsme se snažili zastavit co nejpozději. Silná dešťová přeháňka však přišla až několik minut poté, co jsme byli v boxe.

Darren tak musel opět do boxů a přezout na mokré pneumatiky. I na vodě jsme si vedli velmi dobře a s mým kolegou tak získali v domácím podniku našeho týmu vítězství v kvalifikační jízdě. Zítra budeme do hlavního závodu startovat z prvního místa a opět bojovat o celkové vítězství, které nám uteklo na britském okruhu Silverstone nebo v Brně.“

Televizní stanice SPORT 5 odvysílá v přímých přenosech kvalifikaci a závody ze všech podniků sezóny FIA GT1 World.

Program závodního víkendu na Nürburgringu:

Neděle 29. srpna
14:30 Závod - LIVE

Pondělí 30. srpna
19:00 Kvalifikační závod - Záznam
20:20 Závod - Záznam

ČASOVÝ HARMONOGRAM:

Sobota 28/08/2010
09:00-10:00 Kvalifikace
14:15-15:15 Kvalifikační závod

Neděle 29/08/2010
10:15-10:45 Warm-up
15:15-16:15 Hlavní závod


KALENDÁŘ FIA GT1 WORLD CHAMPIONSHIP 2010:

16-17/04 Yas Marina Abu Dhabi
01-02/05 Silverstone Velká Británie
22-23/05 Brno Česká republika
03-04/07 Paul Ricard Francie
31/07-01/08 Spa-Francorchamps Belgie
28-29/08 Nürburgring Německo
18-19/09 Algarve Portugalsko
23-25/10 Navarra Španělsko
27-28/11 Interlagos Brazílie
04-05/12 San Luis Argentina


Oficiální stránky týmu Young Driver AMR www.youngdriver-amr.com

Agentura BPA sport marketing www.bpa.cz
Oficiální stránky Tomáše Engeho www.tomas-enge.cz
Oficiální stránky Darrena Turnera www.darrenturner.net
Oficiální stránky Stefana Mückeho www.stefan-muecke.jgsm.de
Oficiální stránky Christoffera Nygaarda www.christoffernygaard.dk
Oficiální stránky týmu Fischer Racing www.fischer-racingteam.de
Oficiální stránky šampionátu FIA GT1 www.gt1world.com

 

PR
BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Srpnový okruhový Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose