www.car.cz
 

Na stupních vítězů konečně i Čech Lacko
     29.8.2010 21:09 - tisková zpráva


Nedělní dění na Autodromu Most ve druhém závodě tahačů konečně korunoval úspěch domácího pilota. Adam Lacko ve druhé jízdě dorazil do cíle na druhé pozici a užíval si ovace publika. Zlato v prvním závodě ukořistil Bösiger před týmovým kolegou Ostreichem a Španělem Albacetem, odpoledne pak triumfoval Levett před Lackem a Albacete získal druhý bronz.

Kvalifikaci trucků vyhrál velmi slušným časem 2 minuty a 2,704 sekundy Chris Levett. V následné rozjížďce systémem Superpole jej ovšem o šest desetin sekundy překonal Markus Ostreich, za kterého se vklínil ještě i jeho stájový kolega Bösiger a na Levetta zbyla až třetí příčka. Vršecký zaznamenal páté a Lacko osmé místo. V prvním závodě pak Bösiger vyhrál před Ostreichem a na třetí místo se probojoval Albacete, který startoval původně až šestý. Lacko dojel osmý a zajistil si tak Pole Position pro druhý závod. Vršecký si vybral před domácím publikem vrchovatou porci smůly, když se mu hned ve druhém kole závodu roztrhla kardanová hřídel a ze závodu musel odstoupit. „Jsou věci, které člověk ani při nejlepší vůli neovlivní,“ konstatoval pilot a vyjádřil odhodlání alespoň ve druhém závodě ukořistit nějaké body, i když věděl, že po startu z posledního místa nepůjde o žádnou výletní vyjížďku.

Čtvrtý mostecký závod trucků uzavíral celý program víkendu a zaplněné tribuny nadšeně aplaudovaly žlutému tahači se startovním číslem 15, který pilotoval Adam Lacko. Ten poctil startovní pozici v čele a v začátku závodu vedl celé startovní pole. Brzy se před něj ale dostal Christopher Levett, který si v Mostě vůbec jel svůj vlastní závod. Brzy si Brit také vytvořil bezpečný náskok, který až do cíle nepustil a dojel si pro vítězství. Šest sekund za ním dorazil Lacko, kterému na záda dýchal španělský matador Albacete. Ten si body za další třetí místo upevnil vedoucí pozici v celkovém bodování. „Pro mě je to výborná odměna v domácím závodě,“ konstatoval Adam Lacko pod stupni vítězů. „Snil jsem o podiu a cítil jsem, že by to doma mohlo vyjít. Už ve Smolensku nám to dobře fungovalo a když jsem si pro domácí závěrečný závod vyvzdoroval na Egonovi Allgäuerovi i nové zadní gumy, bodovat jsem prostě musel,“ dodal s úsměvem Adam.

Vršecký se probíjel startovním polem ze samého konce a kolo po kole postupoval dopředu. Po čtyřech okruzích už byl sedmý a před ním bojoval jeho bývalý stájový kolega Bösiger, přes kterého už se ale David nedostal. „Je zajímavé, že v kvalifikaci mi Markus nadělil vteřinu a půl a v závodě byl mnohem pomalejší. Je to výborný pilot a dobře se bránil. Mně navíc zvadly brzdy, takže jsem nechtěl riskovat. Kdybych šel přes něj, nemuselo by to dobře skončit. Každý bod je dobrý a sezóna nekončí. Všem fanouškům dík za podporu,“ dodal Vršecký.

Druhý závod poháru Octavií vyhrál slovenský mladíček Patrik Nemec před Jiřím Navrátilem a Tomášem Pekařem. Sobotní vítěz Brejla musel v pátém kole odstavit auto s nefungujícím motorem. „Už zaváděcí kolo jsem jel na tři válce. Prostě smůla,“ konstatoval Brejla.

V nedělním závodě prototypů ze Sports Car Challenge se konečně dařilo vítězce kvalifikací Sabrině Hungerbühler. Suverénně zvítězila o 13 sekund před Němcem Mitchem Mitländerem a Rakušanem Gerdem Beiselem, kteří pilotovali shodné stroje Norma-Nissan.

Dvoulitrové formule Renault v nedělním druhém a třetím závodě ovládl stejně jako v sobotu Estonec Kevin Korjus. Za ním se na druhé třetí příčce střídali Dán Mikkel a Belgičan Ghidi.

„Výborný a vysoce kvalitní závodní víkend,“ okomentoval závěrem letošní Renault Trucks – Czech Truck Prix sportovní ředitel Autodromu Most Michal Marek. „Báli jsme se, že nám všechno zkomplikuje počasí, ale naštěstí se žádné průtrže mračen nekonaly. Desetitisíce diváků si užily i adrenalinový program polední pauzy s kaskadéry, driftery a s leteckou akrobacií. Už nyní přemýšlíme o detailech pro Czech Truck Prix 2011,“ dodal Marek.


 
 
Fotogalerie:   Buggyráky ve Smolensku navštívil vlivný Graham Stoker, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose