www.car.cz
 

Brňan Miloslav Kárný v Mostě přes smůlu a rány vybojoval šesté místo
     1.9.2010 09:50 - tisková zpráva


Smolný mostecký víkend brněnského závodníka Miloslava Kárného
 
Páteční technické problémy
 
Technické problémy postihly tým již před mosteckým závodem Česká pojišťovna Octavia Cupu, který se jel v rámci evropského poháru tahačů Renault Trucks Czech Truck Prix, kdy musela být provedena oprava motoru. Bohužel smůla nás neopustila ani po příjezdu na mostecký autodrom. Ve volných pátečních jízdách a v kvalifikaci se Miloslav Kárný potýkal s poruchami řízení a převodovky.
I přes veškerou snahu týmu a jezdce to nestačilo na více než čtrnácté místo na startovním roštu.
 
 Sobota ve znamení nesmyslných útoků soupeře
 
Do sobotního závodu šel jezdec s cílem co nejvíce vylepšit svou pozici a vybojovat výhodné postavení na startu druhého závodu. Po vynikajícím startu se již v prvním kole probojoval na deváté místo.

O toto postavení ho však připravil svým nešetrným manévrem jeden ze soupeřů, který ho poslal ven z tratě, a Miloš se tak musel opět probíjet ze zadních pozic. Bezchybnou stíhací jízdou se propracoval opět na deváté místo, kde jezdil výrazně lepší časy než soupeř před ním. Ten mu však neférově křížil trať a jakýkoliv náznak o předjetí okamžitě „likvidoval antizávodnickými manévry“. Po několika kolech se Kárnému podařilo soupeře předjet, ale vzápětí od něj dostal ránu.

Pikantní na celé záležitosti bylo, že autorem první i druhé rány byl ten samý jezdec. Jeho následná omluva nedokázala zakrýt zklamání z dvanáctého místa v cíli.

 
Nedělní zlepšení
 
V neděli startoval Miloslav Kárný ze dvanáctého místa a již od startu dokazoval, že patří do popředí výsledkových listin v Octavia Cupu. Postupně se propracoval dopředu a pod šachovnicovou vlajkou projel na šestém místě.
Po nedělním výkonu se celý tým již těší na poslední závod seriálu na brněnském okruhu. Věříme, že se podaří prolomit letošní smůlu a Miloš Kárný bude v Brně bojovat o stupně vítězů.
 

Další zpravodajství o týmu najdete na internetových stránkách www.e-auto.cz, www.car.cz a na obrazovkách TV MOTORMIX.

 

 
 

Tisková zpráva týmu 

 Jaroslav Mareček

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose