www.car.cz
 

Zcela vyprodané startovní pole pro kopec Laudon
     1.9.2010 10:16 - tisková zpráva


Vyprodané startovní pole a několik desítek náhradníků. To jsou hlavní znaky dalšího závodu, který se koná tento víkend v Lanškrouně-Albrechticích. Na oblíbené trati Laudon se sjede skoro 140 jezdců, kteří budou bojovat o body nejenom do mezinárodního seriálu Liqui Moly Berg Cup 2010, ale i do Mezinárodního mistrovství České republiky, kde 4000 metrů dlouhá trať ve směru na Štíty dokonale prověří všechny účastníky obou seriálů.

Na startu Liqui Moly Berg Cupu bude pouze omezené pole zájemců, a to v počtu necelé devadesátky jezdců. Mezi favority musíme zcela jasně pasovat dosavadního lídra seriálu Davida Komárka s vozem Mitsubishi Colt Evo 550+ a Aleše Mlejnka s formulovým vozem Opel Lotus. Tito dva jmenovaní jezdci si to zároveň rozdají o titul Mistra střední Evropy IHA pro rok 2010. Mezi další kandidáty na stupně vítězů můžeme řadit Michala Novického s Reynardem 032 F3, Miloše Zmeškala s Reynardem 97D F3000 či Jiřího Špalka s vozem Mitsubishi Lancer WRC 05. O absolutní TOP 10 bude bojovat určitě i Vladimír Vitver s Lotusem WR9, Martin Zeman s Mitsubishi Lancerem Evo VI, Petr Pleša s Reynardem Ninja 09, Drahoslav Šubert a Peter Vahančík s vozy Mitsubishi Lancer, Jiří Sedláček a Pavel Ulman, oba s vozem BMW M3. S možným překvapením můžeme počítat u premiérového startu Marka Rybníčka s vozem Radical SR4 či Jana Čermáka s Lotusem WR12.

Nesmíme zapomenout i na historické vozy, kde k jasným favoritům patří Libor Jelínek s vozem BMW 3.5 CSLi. V poslední době ho zle trápí zrychlující Ladislav Kozmann s VW Scirocco či Michal Moural s VW Golf I. I tito jezdci budou patřit k favoritům závodu. Ve slabší třídě historických automobilů je favoritem Roman Dokoupil s vozem Škoda 130 RS a Milan Stejskal s Fiatem 128 Sport Coupe. Mezi formulovými vozy patří mezi kandidáty na vítězství hlavně Jan Osladil jr. s formulí MTX Škoda 1-01.

Pro jezdce začínají administrativní a technické přejímky v pátek od 15:00 hodin a končí ve 21 hodin s tím, že každý jezdec má přidělen svůj čas přejímky. V sobotu ráno se přejímky nekonají. Diváci, kteří nebudou moci být přímo na závodišti, mají možnost sledovat online výsledky na webových stránkách www.berg-cup.cz a živé televizní vysílání na www.racingtv.cz. Na stránkách Berg Cupu naleznete i další informace týkající se nejen tohoto velmi prestižního závodu, ale i celého seriálu Liqui Moly Berg Cup.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Momentky z Barumky 2010 od T.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose