www.car.cz
 

Guerrieri ( ISR) v sobotu na německém Hockenheimringu na stupních vítězů
     4.9.2010 23:46 - tisková zpráva


Tisková zpráva Filipa Salaquardy

Hockenheimring, 4. září 2010

Poloviční radost

Napůl euforie, napůl zármutek. Tak by se daly ohodnotit pocity, jež zavládly v ležení týmu ISR Racing po dalším závodě Světové serie Renaultu na německém okruhu Hockenheimring. Esteban Guerrieri vystoupil po skvělém výkonu na stupně vítězů, Filip Salaquarda byl nucen vzdát již v úvodním kole.

O tom, že česká stáj dorazila na Hockenheimring v dobré formě, svědčily již výsledky pátečních volných tréninků. Guerrieri dokonce ten úvodní vyhrál, byť hlavním úkolem bylo nalézt optimální nastavení pro sobotní klání, které se už tradičně jelo s tzv. lehkými křídly. V kvalifikaci si Argentinec do posledních sekund udržoval naději na pole position, nakonec mu ho před nosem vyfoukl Ricciardo. Salaquarda dosáhl pátého nejrychlejšího času a začínal proto ze třetí řady na startu.

Filipův předpoklad, že o mnohém bude v počáteční tlačenici rozhodovat pravotočivá zatáčka před nájezdem do Paraboliky, se naplnil. Zatímco dvojice Ricciardo – Guerrieri si v ní svoji pozici v pohodě udržela, na dalších místech se strhla mela mezi Salaquardou, Aljošinem, Lancasterem a Zampierim. Vedoucí muž průběžné klasifikace Aljošin probrzdil a propadl se za našeho reprezentanta, který se vzápětí pokusil dostat i před Lancastera. Ve vlásence Spitzkehre se mu to již téměř podařilo, když náhle inkasoval úder do zádi vozu od riskujícího Zampieriho. Monopost byl bohužel natolik poškozen, že Salaquarda musel odstoupit. Tým ISR podal na Itala po závodě protest, ten však byl zamítnut (údajně proto, že na žádné z kamer nebyl incident zachycen…).

Protože v prvním kole došlo ještě k několika dalším kolizím a na dráze se povalovaly trosky, byl povolán Safety Car. Po jeho stažení si vedoucí Ricciardo vybudoval několikasekundový náskok, zatímco Guerrieri měl plné ruce práce s odrážením dotěrného Lancastera. Zhruba od poloviny vypsaného časového limitu (44 minut + 1 kolo) ale začal svému soupeři ujíždět a blížil se pozvolna k Ricciardovi. Během stíhačky zaznamenal také nejrychlejší kolo závodu. Ricciardo, jenž je současně testovacím a rezervním pilotem týmu Red Bull Racing ve F1, však už žádné drama nepřipustil.

V celkovém pořadí přeskočil Guerrieri o jeden bod Pentuse a je nyní třetí, Salaquarda zůstává dvanáctý.

Zítra je na programu nejprve druhá kvalifikace, a to nezvykle již v 9 hodin ráno. Závod s povinnou zastávkou v boxech na výměnu pneumatik začíná ve 14 hodin. Přímým přenosem ho vysílá televizní stanice Eurosport 2.


Zpracoval: Sport-Press
Foto: Renault Sport

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Ennstal Classic 2010 z Nikonů P.a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose