www.car.cz
 

První ostré kilometry Baja Poland 2010, která odstartovala
     5.9.2010 00:12 - tisková zpráva


Baja Poland 2010 po prologu

Dnešní zkrácený 4,5 km prolog, který se jel na čistě písčitém povrchu, vyhrál Krzysztof Hołowczyc v Nissanu Navaře. Naši zástupci - Sobecki s Martonem obsadili 7. místo a Sládek s Janáčkem 11. místo. Na tento podnik je přihlášeno celkem 19 automobillových posádek.

První ostré kilometry na Baji Poland 2010
Letošní Baja Poland se potýká s velice těžkými podmínkami pro závodění, neboť zde dlouho před zahájením této Baji vydatně pršelo, což zapříčinilo, že povrch trasy je velice kluzký.

Do dnešního slunného dne, na který bylo připraveno 6 rychlostních zkoušek, odstartoval Konrád Sobecki v 8:12. Jeho jízda byla absolutně bez chyby, vše zvládl velice dobře, a to i díky velice schopnému a výbornému navigátorovi Rafalu Martonovi. Za dnešní výkon jim náleží 6. příčka. Mirka Zapletala překvapují svým zlepšením, sehraností a také jde poznat, že každou projetou erzetou se stávají stále rychlejšími.Druhé dřevohostické Mitsubishi Pajero vyrazilo na trať v 8:20, ovšem po pár desítkách kilometrů, v druhé rychlostce, Zdeněk Sládek nezvládl řízení a vyjel z trati přímo do potoka.

Po úspěšné snaze vytáhnout Pajero z potoku, se opět vrátil do závodu, bohužel projel se zpožděním kontrolním bodem, které ho stálo 30 minut penalizace a 13. místo, na kterém by se bez ní umístil. Poté už jel bez jakýkoliv problémů a nemohl si vynachválit spolupráci s jedním z nejlepších českých navigátorů, Mílou Janáčkem.

Jedná se totiž o jejich první společný závod, takže se posádka teprve seznamuje. Dnešní etapu vyhrál opět Krzysztof Holowczyc, který na Baji Poland nemá konkurenci. Velice těsný souboj zde svádí Konrád Sobecki v Mitsubishi Pajeru, umístěný na 5. příčce, s Jiřím Přibylem v Nissanu, kterému náleží 4. místo. Dělí je od sebe pouhých 35 vteřin. Zítra lze tedy očekávat velice silný souboj těchto dvou posádek.

I na Rally Příbram, kde byl Jiří Přibyl leadrem podniku, sváděl napínavý souboj a byl velice silným konkurentem Zdeňkovi Pořízkovi, který jel v BMW X5. Nakonec tento souboj s Pořízkem prohrál o neuvěřitelné 3,3 vteřiny a patřila mu stříbrná příčka. Do zítřejší, nedělní etapy startuje Sobecki s Martonem v 8:10 a Sládek s Janáčkem v 8:26.

PR

ilustrační foto ze středeční  akce - viz  článek na jiném místě

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   ROAD SHOW Offroadsport teamu na okruhu v Brně 1.9.2010 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose