www.car.cz
 

Nedaleko Lanškrouna se konal tradiční závod na Laudon. Tituly jsou rozdány
     8.9.2010 11:50 - tisková zpráva


První zářijový víkend znamenal pro české i slovenské vrchaře závěr jejich letošní závodní sezóny. Nedaleko Lanškrouna se konal již tradiční závod zvaný též Laudon. Na čtyřkilometrové trati se sešli jezdci soupeřící o body do pěti seriálů - Mezinárodní mistrovství ČR a Mistrovství ČR moderních automobilů, Mistrovství ČR historických automobilů, Českomoravský pohár a Mistrovství střední Evropy LiquiMoly Berg Cup. Celkový počet startujících tak byl kolem 140.

Sobotní značně proměnlivé počasí do průběhu i výsledků závodu zasáhlo dost výrazně, ale střídání slunce s lijáky se v neděli naštěstí neopakovalo. Oba závody, sobotní i nedělní, vyhrál v absolutním pořadí Milan Svoboda, na třetím místě se v obou dnech umístil Václav Janík, a na druhém míste se prostřídali v sobotu Dušan Nevěřil (stejně jako předchozí dva jezdci na Lole) a Otakar Krámský (Reynard). Čtvrté místo v absolutním pořadí a první místo mezi plechovými vozy v obou dnech získal Dan Michl s Opelem Michl 2.8 skupiny E1, kterému se podařilo vmáčknout mezi formule. Druhým jezdcem s plechovým autem byl v obou dnech Igor Drotár, oblíbený sloven- ský jezdec, který tentokrát jel s vozem skupiny A ( Fabie WRC), a třetí pozici také podvakrát držel Antonín Daniel (také E1 ).

Mezi jezdci s historickými vozy byl po oba závodní dny nejrychlejší Martin Vondrák, kterého následoval Jaroslav Prášek - oba jezdí na formulích. V sobotu patřilo absolutní třetí místo mezi historiky Danu Klesnilovi, také na formuli, v neděli jej získal Josef Michl se Škodou 130 RS, který byl po oba dny nejrychlejším historikem v plechových autech.

A protože byl Laudon posledním závodem sezóny, rozhodovalo se tady o titulech mistrů republiky. Mezinárodním mistrem ČR se v absolutním pořadí stal Milan Svoboda, titul mezinárodního mistra ČR v kategorii 1, kde nakonec bojovalo celkem 72 jezdců, patří Danu Michlovi, a v kategorii 2 (33 zájemců) opět Milanu Svobodovi. Mistrem republiky ve skupině A se stal již zmiňovaný Igor Drotár, titul mistra ČR skupiny E1 patří opět Danu Michlovi, ve skupině C zvítězil Martin Novotný a titul skupiny E2 získal Milan Svoboda. Oficiální výsledky mistrovství republiky historických vozů ještě nejsou k dispozici, ale podle předběžných propočtů se mistrem republiky stal ve skuopině 1 opět Josef Michl, pro kterého to je již  dvacátý domácí mistrovský titul.

 

JanaM

více : www.laudon2010.cz

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose