www.car.cz
 

Barumka 2010: cíl domácího Vladimíra Barvíka dojet byl splněn
     9.9.2010 10:13 - tisková zpráva


Barvík s Barum rally spokojen

Ani na startu letošního jubilejního 40. ročníku Barum Czech rally Zlín nechyběly posádky Anvel racing teamu a to ve složení Barvík-Gabrhelík a Landa-Novák.I vzhledem k minulým haváriím na tratích domácí Barumky, není divu, že letošním hlavním cílem Vladimíra Barvíka bylo v pořádku dojet do cíle.


I letos byla Barum Czech rally Zlín zahájena páteční speciálkou v ulicích Zlína. Jak je známo na podobných RZ se dá spíše ztratit než získat, o čemž se letos přesvědčily mnohé posádky na „Valdově“ koleji. Bohužel mezi nimi i Dan Landa, který o kolej udělal defekt a poškodil zavěšení, což ale mechanici v sobotu ráno opravili a tak mohla posádka Landa-Novák pokračovat s časovou ztrátou. Posádka však o moc dál nedojela, když už na třetí RZ musela svůj vůz odstavit pro problém s poloosou. Do závodu se sice vrátili v neděli, ale ani tento den jim nebylo přáno absolvovat větší porci kilometrů.

To posádka Barvík-Gabrhelík se držela svého předsevzetí zbytečně neriskovat a vyrovnanými výkony se v náročných podmínkách posouvala kupředu. Po vlažnějším úvodu jim patřila v nabité konkurenci 22. příčka po první rundě. Když druhý průjezd dlouhým Trojákem ještě více protřídil startovní pole, tak již uzavírali druhou desítku, kde také přenocovali.

Dříve platilo, že nedělní etapa Barumky bývala spíše dojezdová, ale letos pořadatele posádkám nenechali vydechnout ani na poslední RZ, kterou byla obávaná Pindula. Při první nedělní sekci se Barvík posunul ještě o příčku výš na 19. pozici. Na další RZ odstoupil z vedoucího místa Jan Kopecký a tak se posádka Anvelu posunula ještě jednou o pozici výš. V cíli to tedy bylo pěkné 18. místo celkově, 11. místo v rámci hodnocení MMČR a 5. místo mezi klasickými N4. Takový výsledek vyvolal v zázemí týmu kladný ohlas: „Spokojenost je maximální. Auto je bez poškození v cíli, my také a ještě k tomu na pěkném místě.

Takže super,“ liboval si pilot. Samozřejmě ani Barvík se nevyvaroval v takových podmínkách krizovým situacím. „Vzhledem k tomu, že jsme neměli v úmyslu za každou cenu se tlačit dopředu, jsme vždy volili kompromis mezi mokrem a suchem a to se vyplatilo. Přesto jsem se nevyvaroval dvou malých chybiček, shodou okolností na stejném místě, v retardéru při vjezdu do Halenkovic. Jedinou velkou krizí tak zůstaly hodiny ve velké rychlosti kousek po startu Ořechova.“

Nyní na Vladimíra Barvíka čeká poslední závod Mediasport MMČR v Příbramy.


Filip Červenka
Anvel racing team – www.anvel.cz 

PR 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Momentky z Barumky 2010 od T.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose