www.car.cz
 

RZ Pruská se kvůli dešťům pojede ve zkrácené podobě
     10.9.2010 16:32 - tisková zpráva


Admiral rally: RZ Pruská ve zkrácené podobě

Kvůli nepříznivým klimatickým podmínkách museli pořadatelé XIX. Admiral rally Vyškov lehce pozměnit plánovanou trať soutěže. Rally bohužel přijde o nový úsek podél řeky Haná, který měl být stylovou tečkou za nejdelší Pruskou RZ.

Za zrušením této pasáže stojí špatný stav polní cesty mezi letmým cílem a stopkou. Dá se sice přepokládat, že zítra tento úsek vyschne a bude opět sjízdný, předpověď počasí na sobotu však není příliš pozitivní a vzhledem k možnosti deště by zařazení tohoto úseku znamenalo velký risk,“ řekl ředitel závodu Jaromír Palásek. „Je to nevýslovná škoda, soutěž tím bohužel přijde o jednu z nejkrásnějších pasáží,“ dodal ředitel rally.

Cíl rychlostní zkoušky bude veden v pozměněné trase s cílem na obslužné komunikaci u dálnice. Posádky se se změnou tratě mohou seznámit na oficiální vývěsce rally (umístěné na ředitelství v administrativní budově E.D.P. Komořany) prostřednictvím prováděcích ustanovení číslo 3.

Na závěr však přidejme i pozitivní informaci. Ve čtvrtek využilo možnosti převzít si itinerář a podniknout první seznámení s tratí takřka sedm desítek posádek, mezi nimi je naprostá většina favoritů. Mezi jezdce, kteří si již „roadbook“ vyzvedli, patří mj. Jaroslav Orsák, Jozef Béreš, Jaroslav Melichárek, Josef Peták, Jan Černý, Igor Drotár, Tomáš Enge, Lumír Firla či Jan Sýkora.

Ještě dodejme, že pořadatelům do této chvíle přišlo pět omluvenek, mezi odhlášenými však není nikdo z první třicítky seznamu přihlášených posádek.


Text: Jiří Dokulil, FTR-media

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Momentky z Barumky 2010 od T.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose