www.car.cz
 

Vyškov 2010 : Převzato celkem 115 posádek, včetně všech favoritů
     11.9.2010 06:41 - tisková zpráva


Do bojů se vydá 115 posádek
Admiral rally 2010 – tisková informace č. 13

Více než lichotivým výsledkem skončily pro pořadatele Admiral rally Vyškov páteční administrativní a technické přejímky, probíhající v areálu hlavního sponzora soutěže - společnosti EDP Komořany. Oběma procedurami prošlo celkem 115 soutěžních dvojic, které spolu změří síly na devíti sobotních rychlostních zkouškách o celkové délce přibližně 90 km.

„Ze špičky chybí Jan Štěpánek, čímž soutěž bohužel přišla o jeden z atraktivních speciálů WRC. Jinak se ale na startu představí kompletní přihlášená elita a z první třicítky seznamu přihlášených nechybí kromě Štěpánka nikdo,“ informuje spokojený Jan Olejníček, zástupce ředitele vyškovské soutěže.

Kromě přejímek byl v pátek naplánován i slavnostní start, na kterém se objevila většina favoritů. Diváci měli možnost poprvé na živo spatřit Mitsubishi Lancer WRC Jaroslava Melichárka či Subaru Impreza WRC Jaromíra Tomaštíka. Velký ohlas fanoušků přinesla také účast Romana Kresty a Tomáše Engeho, který bude zítra na trati reprezentovat hlavního sponzora rally – společnost Admiral. Právě Enge měl dnes možnost po skoro roční pauze usednout zpět za volant soutěžního vozu. „Na vůz jsem si po téměř roční přestávce zvykl rychle. Byl jsem mile překvapený ze zvýšení výkonu díky většímu restriktoru.

Myslím si, že konkurence bude ve Vyškově jedna z největších v letošním ročníku rallysprintového mistrovství. Počínaje silnými speciály WRC, S2000 a nemalým počtem produkčních vozů v čele s Romanem Krestou a Jarkem Orsákem. Pro nás to bude hlavně o dobré reprezentaci hlavního partnera soutěže Admiral. Chceme pobavit diváky a užít si návrat na tratě rychlostních zkoušek,“ tvrdí vynikající okruhový pilot ve své tiskové zprávě.

K vidění však byla i další zajímavá vozítka, byť ne všechna mohou bojovat o přední příčky v absolutním pořadí. O stylovou tečku za pátečním programem se pak postaral večerní ohňostroj poblíž startovní rampy.

Admiral rally odstartuje v sobotu 11. září v 9:00 hodin ze startovní rampy, aby již o jedenáct minut poté začaly první soutěžní dvojice ukrajovat první „ostré kilometry“ na rychlostním testu poblíž Komořan. Na cílové rampě, kde dojde i k předání pohárů a cen, bude první posádka očekávána v 17:00 hodin.


Text: Jiří Dokulil, FTR-media
Foto: Jan Olejníček


PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vyškov 2010, foto pořadatelů a týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose