www.car.cz
 

Příbram ve znamení boje o titul mezi Valouškem a Václavem Pechem
     13.9.2010 22:52 - tisková zpráva


Sdílej/Share 

Příbram rozhodne o titulech. Mezi Pavlem Valouškem a téměř domácím Václavem Pechem

V Příbrami se rozhodne o titulech

Soutěžní posádky čistí bláto ze svých vozů, se kterými absolvovaly Barum Rally a právě uplynulou Rally Vyškov, a v Příbrami je již vše připraveno na 32. HERKUL Rally Příbram. Středočeská soutěž se v tomto roce opět vrátila do svého tradičního termínu ve druhé polovině září a hlavně na konec kalendáře Mediasport.cz Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, který dlouhá léta uzavírala.

Díky napínavému průběhu šampionátu se do Příbrami sjede kompletní domácí špička, protože v boji o titul není ještě nic rozhodnuto. Vedoucí muž tabulky Pavel Valoušek má sice jako člen továrního Škoda Delimax teamu nakročeno k titulu, ale druhý a téměř domácí Václav Pech z EuroOil teamu mu nebude chtít dát rozhodně nic zadarmo. Jak by také ne, když Rally Příbram v posledních čtyřech letech nepoznala jiného vítěze než Plzeňany Pecha s Uhlem. Aktuálně třetí Roman Kresta už sice s obhajobou mistrovského titulu nemůže počítat, ale i on rozhodně patří mezi největší favority na čelní příčky při 32. HERKUL Rally Příbram. Zajímavá také bude volba vozu Romana Kresty, se kterým na Příbramsko a Sedlčansko vyrazí.

Město Příbram je kromě bohaté a dlouhé hornické tradice také město, ze kterého pochází velké množství soutěžních jezdců. V seznamu přihlášených posádek nemůžeme minout jméno motoristického nadšence Josefa Petáka, který slávu Příbramska reprezentoval vzorně snad ve všem, co má motor, přes sajdkáry, motokros, závody na okruzích až po automobilové soutěže rally. Pokud se ale někde ve světě setkáte s pravověrnými fanoušky rally, kteří pamatují na dobu nedávno minulou, všichni si vzpomenou na další příbramskou legendu, kterou je Emil Triner, bývalý člen továrního týmu Škoda motorsport, startující na 32. HERKUL Rally Příbram s vozem Subaru Impreza STI. Mezi Příbramáky je třeba počítat i hlubošského Petra Bryndu, který bude jistě patřit mezi favority ve dvoukolkách. V seznamu přihlášených ale najdeme i mnoho dalších jmen z Příbramska či okolí. Bohužel do soutěžáckého nebe před týdnem odešel další z rally jezdců z Příbrami a okolí a to Jiří Novozámský. Pořadatelé 32. HERKUL Rally Příbram vyjadřují pozůstalým hlubokou soustrast.

Všechny domácí soutěžáky, stejně jako ty přespolní řádně prověří již úvodní etapa 32. HERKUL Rally Příbram, kterou otevře téměř 19 kilometrů dlouhá rychlostní zkouška s názvem Vystrkov. Jedná se o legendární a náročnou rychlostní zkoušku, jejíž základ tvoří velmi členitý lesní úsek vedoucí po břehu přehradní nádrže Orlík. V tomto roce pořadatelé rychlostní zkoušku oproti předchozím letům ještě prodloužili startem v Milíně a soutěžáci si tedy užijí i mnoho rychlých úseků před tím, než se u Bohostic napojí na tradiční Vystrkovské uskákané asfalty. V novodobé historii Rally Příbram se tato rychlostní zkouška pojede poprvé za tmy, a tak je možné, že chleba se bude lámat již v úvodu soutěže. I druhá etapa má ale na jezdce připraveno mnoho záludností. Kromě technicky náročných a místy i hodně rychlých rychlostních zkoušek na Sedlčansku se jezdci zřejmě řádně zapotí na tentokrát nejkratší rychlostní zkoušce, kterou je RZ Klučenice. Znovuobjevená rychlostní zkouška v těsné blízkosti Orlické nádrže se klikatí po úzkém a mechem porostlém asfaltu v lesním porostu s minimem orientačních bodů a bude proto velmi náročná na přesný a důkladný rozpis.

24. září ze startovní rampy u Kulturního domu v Příbrami odstartují soutěžní posádky nejen Mezinárodního mistrovství České republiky v Rally, ale také soutěžící v závodech historických vozidel a rallylegend, což je pro přihlížející diváky příjemné zpestření. Diváci si ke sledování soutěže mohou vybrat z dostatečného množství atraktivních diváckých míst, která budou zveřejněna spolu s mapami týden před startem 32. HERKUL Rally Příbram na internetových stránkách www.rallypribram.cz kde můžete sledovat postupně se zaplňující seznam přihlášených posádek, ale najdete zde také všechny další důležité informace k návštěvě 32. HERKUL Rally Příbram, kam vás celý pořadatelský sbor srdečně zve.





 
 
Fotogalerie:   Momentky z Barumky 2010 od T.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose