www.car.cz
 

SVC Náchod na Laudonu 2010 v silné sestavě a s výbornými výsledky
     17.9.2010 12:34 - tisková zpráva


Laudon 2010 aneb SVC v převaze
První zářijový víkend zavítal zcela kompletní tým SVC Náchod Motorsport do obce Albrechtice poblíž Lanškrouna. Konal se zde závod na kopec Laudon, a to závod, který byl součástí jak Mezinárodního mistrovství ČR závodů automobilů do vrchu, ale i Liqui Moly Berg Cupu. Tým SVC zde počtem jezdců , bodujících do týmové trofeje, předčil veškerá očekávání. A nejen počtem počtem jezdců.
Již sobotní ranní počasí dávalo najevo, že závody nebudou jednoduché, tedy pro ty, kteří jezdí radši na suchu. Od samého rána proudily z nebe potoky vody. V nedělní ráno vypadala obloha jako by ji někdo vymetl koštětem, takže i ti, kteří radši suché pneumatiky, si přišli na své. Nyní již ke konkrétním jménům, která jste mohli vidět na trati nebo zaslechnout v rozhlase, případně jejich výsledky vidět v online výsledcích na internetu nebo je dokonce viděli v průběhu závodu v živém vysílání.
Vladimír Vitver: Vladimír bodoval o víkendu do obou šampionátů, tedy do MMČR i Liqui Moly Berg Cupu (LMBC). Jeho hlavním cílem bylo bodovat a upevnit si tím první místo ve třídě E1 do dvou litrů a obhájit titul této třídy z loňské sezóny, zároveň s tím si pojistit vícemistra kategorie cestovních vozů a skupiny E1. Ptáte se, jak to dopadlo? Dopadlo to dobře, vše se povedlo už v sobotu, a tak bylo možné dokonce v nedělním závodě odzkoušet novou techniku – Lotus WR-12. Tedy, první jízda nedopadla nejlépe, když v rychlé pravé zatáčce na terénní nerovnosti vypadnul odpojovač baterie, následovalo „škubnutí“ vozu a lehký kontakt s ochrannou bariérou z pneumatik (a ve finále patnáctivteřinovou ztrátu). Druhá jízda znamenala jistotu, nedalo se jet naplno, a to díky lehce ohnutému zavěšení pravého kola. I přes tyto problémy si Vláďa vyjel 1. místo ve třídě E1-2000 (dokonce v obou šampionátech). V Berg Cupu bral Vladimír kromě všech těchto úspěchů i druhé místo v absolutním pořadí. Je ovšem jasné, že Lotus WR-12, který si jezdec sám zkonstruoval a je postaven ve vlastní dílně, je „pekelně“ rychlý, což dokazují naměřené mezičasy, ovšem díky reprezentačním povinnostem nebylo možné jej zcela a dokonale otestovat a připravit na celou sezónu 2010. V té další sezóně se bude jednat o jeden z nejrychlejších vozů skupiny E1 na evropských kopcích. Vladimír Vitver je pevný základ teamu i se svým zkonstruovaným vozem. I když se nezúčastňuje všech závodů seriálu LMBC, a to z důvodu účasti na závodech FIA a reprezentačních povinností, jezdí na LMBC spíše jen pro zábavu. I tak při účasti na 9 podnicích ze 14 vede svoji třídu a ke všemu je na celkově 8. místě absolutním pořadí.
Martin Novotný: Dvoulitrový kopcový speciál Ligier JS49 a Martin Novotný z Černčic zajížděli pod hlavičkou SVC Náchod Motorsport výborné časy, zvítězili ve své skupině a získal cenné body do absolutního pořadí jezdců i týmů seriálu MMČR.
Aleš Mlejnek má našlápnuto k zisku titulu mistra seriálu LMBC a na tomto kopci bojoval se svým Lotusem F3 proti Davidu Komárkovi. Svoji třídu jasně vyhrál, ovšem o vítězi se rozhodne v posledním závodě sezóny, který se koná v Divákách u Hustopečí.
Jan Čermák byl na Laudoně skoro jako doma, trať zná dokonale. Rozhodnutím týmu bylo zajistit pro tento závod a jeho jezdecké umění otevřený závodní speciál Radical SR-4. Pro Honzu to byla životní premiéra v otevřeném voze. Ten se tohoto úkolu zhostil na výtečnou, stav trati a počasí vůbec nerozhodovali. Zajížděl velmi rychlé časy, vyhrál s přehledem svoji třídu a velmi pomohl celému týmu bojovat o sezónní titul týmu nejlepšího. Jezdil dokonce pouhé dvě desetiny sekundy za rychlejším a silnějším Radicalem SR-3 pilotovaným zkušeným Markem Rybníčkem.
Martin Zimák je stálicí týmu s výtečnými výsledky, která zajela opět na maximum a vyhrála svoji třídu. Martin a jeho Citroën Saxo jsou neuvěřitelně rychlí.
Pavel Ulman zajížděl opět výtečné časy a je jediný jezdec, který je schopen se na suchu i mokru prosadit se zadokolkou BMW ve třídě E1 nad 2 litry mezi překoňovanými Mitsubishi a Subaru. Pavel zaslouží obdiv, jelikož si svůj vůz staví také sám.
Co říci na závěr? V Albrechticích měl team početnou podporu fanoušků, jen z místa bydliště majitele teamu V. Vitvera přijelo na 50 lidí, dále byl připraven raut pro sponzory SVC Náchod,s.r.o, Redbull , LIQUI MOLY, LSC Motorsport, Motorsport magazín, TV Motormix, Ložiska Náchod-Vít Jirásek

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vrchařský Laudon 2010 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose