www.car.cz
 

Na Silverstone zazářil opět český tým ISR
     19.9.2010 06:33 - tisková zpráva


Tisková zpráva Filipa Salaquardy
Silverstone, 18. září 2010

Krásná samozřejmost

Nejnovějším hudebním šlágrem padoku Světové serie Renaultu je argentinská hymna. Díky Estebanu Guerrierimu totiž v poslední době naprosto pravidelně zaznívá při závěrečném ceremoniálu!

Nejinak tomu je zatím i při předposledním pokračování seriálu na britském Silverstone, kde se opět v nejlepším světle ukazuje český tým ISR, za nějž sympatický Jihoameričan nastupuje.
V prvním pátečním testu trápily ještě Guerrieriho a druhého jezdce stáje Filipa Salaquardu problémy s brzdami, do odpoledne však byly vyřešeny. Okamžitě se to projevilo a Esteban druhý trénink vyhrál.

Týmu se zjevně podařilo trefit i tzv. lehké nastavení, předepsané pro sobotní závod. V kvalifikaci na něj totiž Guerrieri podlehl jen domácímu Lancasterovi. Salaquarda vybojoval postavení v šesté řadě na startu.

První okamžiky jízdy asi zůstanou divákům dlouho uloženy v paměti. Lancaster bezprostředně po rozjezdu z nepochopitelných důvodů ostře vybočil vpravo, otřel se o Guerrieriho vůz a ve snaze vyhnout se srážce prudce strhl volant vlevo. Následovala nevyhnutelná kolize s Ricciardem, po níž Australan absolvoval divoký přemet. Auto bylo při něm zcela rozbito, pilot naštěstí odešel po svých.

Guerrieri kritickou situaci zvládl na jedničku a ujal se vedení. Jeho tempu stačil jen nový testovací jezdec Red Bullu ve F1 Vergne. Mezi oběma soupeři zůstal až do cíle víceméně konstantní rozestup necelé sekundy, k serioznímu útoku však Guerrieri novopečeného mistra britské F3 nepustil.

Salaquarda rychle pronikl do první desítky a přetahoval se o sedmé místo s Monačanem Colettim. Nakonec, poté, co odstoupili Berthon a Hartley, se usadil na šesté příčce. Z ní se ho pokusil vystrnadit lídr průběžné klasifikace Aljošin, Filip ovšem v závěru zajížděl skvělé časy a naopak se výrazně přiblížil pátému Pantiaticimu.

Stav na špici bodové tabulky se hodně vyrovnal. Guerrieri ztrácí na Ricciarda už jen jediný bod, na Aljošina pak bodů patnáct, což také není nepřekonatelná propast. V týmovém hodnocení poskočil ISR na druhou pozici.

Nedělní závod začíná opět ve 14 hodin a přímým přenosem ho vysílá televizní stanice Eurosport 2.

 PS: nakonec byl vítěz  diskvalifikován - viz více zde

Sport-Press

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Formule z Northern European Cupu 2010 v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose