www.car.cz
 

Situace není podle stále ještě úřadujícího mistra Evropy Vršeckého zoufalá
     22.9.2010 15:22 - tisková zpráva


Situace není zoufalá!

Přestože si David Vršecký připsal na své konto v Le Mans pouhých devět bodů, aktuální situace má podle jeho názoru ke krizi daleko.

Tento svůj, pro někoho možná přehnaně optimistická názor opírá David o znalost týmu a prostředí truckracingu. "Jinak se na věc dívá fanoušek, kterého tímto prosím a trpělivost, jinak někdo, kdo je uvnitř našeho byznysu a ví, co je to závodění," řekl David v reakci na své výsledky z Le Mans o návratu do Česka. "V žádném sportu, včetně truckracingu nelze vyhrávat věčně, Buggyra prochází v této sezóně obdobím, kdy se zrovna nedaří. Po třech letech permanentních triumfů jsme na začátku nějaké cesty a známe trasu."

Podle Davida tým v současnosti prochází složitější cestou, než tomu bylo v roce 2001, kdy se Buggyra poprvé objevila na evropské scéně. "Tehdy nás brali skoro jako atrakci, před začátkem letošní sezóny jsme byli naopak za velké favority. Přitom jsme jako jediný tým museli postavit úplně nové auto," vysvětluje David a odmítá teorie, podle kterých se vývoj nového vozu jeví jako příliš uspěchaný.

"Je sice pravda, že dodatečné zařazení závodu ve Smolensku do termínové listiny šampionátu nabouralo naše původní plány, ale nedá se nic dělat. Stáli jsme před rozhodnutím vsadit na auto, kterému se dařilo na Německu a Rusku nebo jít dál ve vývoji za cenu aplikace nedostatečně prověřených věcí. Šli jsme do rizika, která se aktuálně nevyplácí. I prohraná bitva ale může být začátkem vítězné války."

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Prix Most 2010 objektivem V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose