www.car.cz
 

Brňan Michal Pavlík s Morganem v Cadwell Parku a CELKOVĚ vítězně !!
     22.9.2010 15:32 - tisková zpráva


MORGAN CHALLENGE 2010: Michal Pavlík v Cadwell Parku několikrát vítězně

Značné množství zatáček všech možných poloměrů, nezvykle velká členitost a trať šíře venkovské silničky, tak to je okruh v britském Cadwell Parku. A právě tam se v kulise krásného babího léta konalo minulou neděli deváté a tedy předposlední pokračování značkového seriálu Aero Racing Morgan Challenge 2010.

Brněnský jezdec Michal Pavlík, který letos absolvuje na britských ostrovech svoji první kompletní sezonu, s vozem Morgan 4/4 Competition přesvědčivě zvítězil ve třídě E a tím udělal také poslední a definitivní krok k celkovému prvenství v letošním ročníku. Závěrečný závod už nemůže na tomto faktu nic změnit. A to ještě není vše, co minulá neděle tomuto jezdci přinesla. Rovněž seriál Thoroughbred Sportscar Championship měl totiž v Cadwellu na pořadu svůj předposlední letošní díl a i tento start znamenal pro Michala Pavlíka nejen vítězství ve třídě A, ale také již definitivní a nezvratné potvrzení jeho vedoucího postavení v celkovém hodnocení ročníku 2010.

Po loňském poněkud šťastném druhém místě ve třídě F Morgan Challenge se mi letos podařilo v daleko silněji obsazené třídě E celkově zvítězit a také účast v Thoroughbred Championship, kterou jsem zpočátku bral jen jako rozšíření programu, mi přinesla v celkovém hodnocení maximální úspěch. Dokázal jsem si, že je možné s britskými piloty na jejich vlastních tratích nejen vyrovnaně závodit, ale také je porážet a to ještě ke všemu v nejklasičtějším britském voze, jaký si vůbec dovedu představit. Toto zjištění je pro mě s ohledem na budoucí plány vlastně to nejcennější, co se mi letos podařilo získat. Dnes vím, že cesta, po které jsem se loni v motorsportu vydal, je správná a chci po ní jít i nadále, tedy vlastně jet a v Morganech!“ říká ke svým výsledkům samotný jezdec.

Závěrečná klání Aero Racing Morgan Challenge a Thoroughbred Sportscar Championship sezony 2010 bude hostit v sobotu 2. října okruh ve Snettertonu a Michal Pavlík tam samozřejmě nechce chybět.

Informace a kontakty na stránkách www.mp-morgan-racing.eu  a www.michal-pavlik.info .

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose