www.car.cz
 

Jan Skála na PC potvrdil titul Mistra MMČR DIVIZE 3
     26.9.2010 08:34 - tisková zpráva


Jan Skála získal titul Mistra MMČR DIVIZE 3
Další vítězství a cenné body pro jezdce týmu FormulaStar

Pro závěrečné dva závody letošní sezóny Mezinárodního mistrovství České Republiky DIVIZE 3 rozšířil stálý jezdecký line-up týmu FormulaStar Klub v AČR, italský pilot Giulio Glorioso. 20ti letý Ital se v českém šampionátu představil úplně poprvé a svůj první start na českém území ozdobil vítězstvím v sobotním závodě brněnské Podzimní ceny Masarykova okruhu.

Značná pozornost celého týmu se však upírala na výkon a výsledek Jana Skály, kterému před začátkem tohoto závodního víkendu scházel jediný bod k zisku mistrovského titulu. Honza si ve včerejší kvalifikaci zajistil časem 2:05.499 start z šestého místa na startovním roštu. Tuto pozici si Honza bez větších potíží udržel po celou dobu závodu až do posledního, desátého kola.

V předposlední dvojzatáčce chyboval před ním jedoucí Tomáš Kašpárek, který při výjezdu z esíčka Elit vykroužil elegantní hodiny, což znamenalo Honzův posun na páté místo za svého týmového kolegu Jana Kašpárka. Dnešní páté místo tak Honzovi přidalo do tabulky průběžného hodnocení 4 body, což s definitivní platností znamená, že vítěz soutěže FormulaStar 2009, Jan Skála získává ve své premiérové sezóně na okruhu titul mezinárodního mistra České Republiky.

oslední ze čtveřice mušketýrů, Lukáš Hanžl, dnes projel cílem na bodované osmé příčce. Nicméně dodatečná 25ti vteřinová penalizace od sportovních komisařů za kontakt se soupeřem, znamenala propad na konečné deváté místo.

Giulio Glorioso, jezdec týmu FormulaStar, vítěz závodu: "Dobře jsem odstartoval a jediné co mě v průběhu závodu trápilo bylo mírné přetáčení mého vozu. Myslím, že zdejší šampionát je velice kvalitní a tak mě mé dnešní vítězství velice těší."

Jan Skála, FormulaStar Klub v AČR, Mistr Republiky DIVIZE 3 pro rok 2010: "Dnes se mi podařilo zajet to co jsem potřeboval. Z titulu mám pochopitelně velkou radost. Rád bych poděkoval především panu Křenkovi, mé rodině a všem členům našeho týmu, bez kterých by to nebylo možné."


Letošní sezónu MMČR DIVIZE 3, uzavře zítřejší druhý závod, jehož start je naplánován na 16:20.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose