www.car.cz
 

Úspěšná vytrvalostní premiéra Roberta Pláteníka se soutěžákem Dušanem Kouřilem
     26.9.2010 09:01 - tisková zpráva


Žlutá Fabie týmu Pfeifermotorsport bronzová v tříhodinovce, ale v neděli nevyjede

25.9.2010 Brno Pfeifermotorsport – zhodnocení PCMO - D4 – BOHUŽEL!!!??? (asi ne)

Po slibně rozjetých ,pátečních ,kvalifikacích na PCMO 2010, kdy ve sprintu Robert Pláteník vybojoval druhou startovní řadu, se 3. časem a společně se „soutěžákem“ Dušanem Kouřilem vyjeli „Pole Position“ ve dvoulitrové třídě vytrvalostního závodu, nastoupili oba jmenovaní k sobotní vytrvalosti.


Závod rozjížděl Bob. Na konci první hodiny, kdy jezdil s přehledem na první pozici, s téměř minutovým náskokem na druhou posádku, vyjel Safety Car, který vodil startovní pole dalších dvacet minut. (k naší smůle se Bob zařadil jako druhý vůz za Safety Car – kdyby to stihl před ním…). Během kroužení za S.C. se celé startovní pole sjelo, a tak po zajetí S.C. se začínalo zase znovu. Bohužel v té době také začalo pršet a celá věc se pro nás zkomplikovala.

Po zastávce v boxech na střídání jezdců, tankování a výměnu pneu jsme se propadli na 3. místo. Vzhledem k tomu, že zbytek závodu se jel na hranici jestli přezout na mokré nebo risknout to na suchých pneu, bylo to pro tým celkem adrenalinový zážitek.

Dušan, který Roberta střídal něco po polovině závodu a „vychutnal“ si tak jízdu na mokré trati, ale na suchých pneu, se předvedl jako pravý soutěžák a dokázal, že mu „jízda po dveřích“ není cizí a Fábii dovedl do cíle (tedy téměř) na třetím pozici. Výše uvedená Fábia měla na průjezd pod šachovnicí jiný názor a tak se zastavila v poslední zatáčce před cílem. Díky tomu, že Dušan s Bobem vyjeli na další posádku v pořadí náskok téměř tří kol, byli i přes výpadek vozu klasifikováni na, velice pěkné, třetím místě ve dvoulitrové třídě.

Bohužel triviální závada na chladicím systému Fábie vygenerovala problém, který nejsme schopni obratem vyřešit a tak Bobova 3. pozice na startu nedělního sprinterského závodu zůstane opět osiřelá, stejně jako při třech posledních dvoulitrových sprintech.

Podzimní cena Masarykova okruhu pro Pfeifermotorsport – D4 sice skončila předčasně, ale to jak Fabia a Dušan s Bobem i celý tým zvládli vytrvalost si zaslouží pochvalu. Na to že se jednalo o premiéru ve vytrvalostních závodech lze říci, že nešlo o propadák. Když se podaří doladit zastávky v boxech, dá se předpokládat, že budeme v příští sezoně dělat velké starosti týmům, které berou vytrvalost do 2.000cc jako svoji specializaci…

V neděli nás ještě čekají dva závody Š.Octavia Cupu, ve kterých vyrazí hájit barvy týmu šéf - Milda Pfeifer. Mildovi se ve druhém volném tréninku podařilo dosáhnout na třetí nejlepší čas, který by v kvalifikaci na nedělní závod znamenal 5. startovní pozici. Bohužel nové pneu Dunlop, které nasadil do kvalifikace nefungovaly tak jako ty staré, které použil při volném tréninku.

Výsledky z volného tréninku naznačují, že incident ze slovenské Potoně je již za námi a Milda i Octavka jsou v plné kondici připraveni na nedělní dvojzávod. Uvidíme, jak se bude vyvíjet…


Cp
www.pfeifermotorsport.cz 

PR 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Truckerský Most 2009 objektivem Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose