www.car.cz
 

Bratři Mičánkovi potvrdili formu zlatem ve třídě i celkovým bronzem !!
     27.9.2010 00:00 - tisková zpráva


Úspěchem bratrů Jiřího a Tomáše Mičánkových s vozem Porsche 997 RSR skončil vytrvalostní tříhodinový závod osmého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v závodě automobilů na okruzích v divizi 4, který byl hlavním vrcholem Podzimní ceny Brna na Masarykově okruhu.

Oba sourozenci potvrdili svoji letošní výbornou sezonu vítězstvím ve třídě do 3500 ccm, v níž už s předstihem získali mistrovský titul. Před bratry Mičánkovými skončily pouze dva silné vozy Mercedes DTM. Jejich posádky tvořili kromě Antonína Charouze také Portugalec Lamy, Dán Kiesa a druhý vůz startoval se Slovákem Danišem, Rakušanem Lichtnerhoyerem a českým pilotem Tomášem Kostkou.

Druhá posádka brněnské stáje Mičánek Motorsport Martin Jerman s Tomášem Pivodou obsadila celkově 9. místo a ve své třídě skončili čtvrtí. Tomáš Bugner skončil v prvním závodě formulové divize 3 sedmý.

Tříhodinovka vzhledem k proměnlivému počasí a občasnému dešti byla velice složitá na správnou volbu pneumatik. Po startu se sice závodilo na suchých pneumatikách, ovšem postupně bylo vhodnější přezout auto na mokro. "Bylo to velmi turbulentní. Naši konkurenti ze stáje Roberta Šenkýře riskli jízdu na suchých pneumatikách. Dostali se před nás, nakonec se nám přezutí vyplatilo. Potěšitelné je, že jsme za sebou nechali v absolutní klasifikaci soupeře se silnějšími vozy Ferrari a Porsche," poznamenal šéf stáje Jiří Mičánek senior.

K úspěchu bratrům Mičánkovým pomohla po půlhodině i přestávka po havárii, kdy se jezdilo několik minut za safety carem. V té chvíli zajel Jiří Mičánek do depa, bleskově dotankoval palivo a vrátil se na své původní místo. Palivo posádce po tomto tahu vydrželo na další tankování až za polovinou závodu. Jedna zastávka v boxech tím odpadla.

Ve sprintu v Podzimní ceně Brna Jiří Mičánek, který už má titul zajištěn, přenechal místo svému mladšímu bratrovi. Tomáš výsledkem potvrdil svůj talent a vyhrál sprint ve své třídě do 3500 ccm.

Výsledky
Podzimní cena Brna - osmý podnik okruhového MMČR - divize 3, 4 a 5.
Divize 4 (tříhodinový závod): 1. A. Charouz, Lamy, Kiesan (ČR/Portug./Dán./Mercedes Benz DTM) 3:01:10,628, 2. Daniš, Lichtnerhoyer, Kostka (SR/Rak./ČR/Mercedes Benz DTM) -24,519, 3. J. Mičánek, T. Mičánek (ČR/Porsche 997 RSR) -4 kola, 4. Malchárek, Želinský, Vorba (SR/ČR/ČR/Ferrari 430) -5 kol, 5. Machánek, Rosina, Sládeček (všichni SR/Porsche 911) -5 kol, 6. Fried, Dolák (oba ČR/BMW M3) -5 kol.
Divize 3 - první závod: 1. Glorioso (It./Gloria) 20:11,516, 2. Lopez (Něm./Dallara F) -0,537, 3. Chabr (ČR/Tomis) -36,054.



Jiří Pošvář

Foto bratři Mičánkové a jejich vůz Porsche 997 RSR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose