www.car.cz
 

V Podzimním Brně Martin Matzke vybojoval stříbro a vytrvalostní bronz
     27.9.2010 00:04 - tisková zpráva


Ve dnech 25. až 26. září se na Masarykově okruhu u Brna jel předposlední podnik Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích.

Převážnou část víkendu stále pršelo, a tak se většina závodů odjela za mokra. Martin Matzke se s vozem BMW M3 GTR zúčastnil sprintu, ale i vytrvalostního tříhodinového závodu, který s kolegou Štěpánem Ládíkem dojel ve své třídě na pěkném třetím místě.

Ve sprintu v kategorii D4 nad 2000 ccm vybojoval stříbro. „Závod jsem rozjížděl z jedenáctého místa. Dostal jsem se na celkově čtvrté místo a ve skupině první. Bohužel mě ale trefilo Porche a já dostal hodiny. Ztratil jsem patnáct vteřin, a ke všemu mě začala prokluzovat spojka, tak jsem nemohl jet na plný výkon. Jelo se na vodě, což mi vyhovuje. V závěru jsem se dokázal prodrat až na druhé místo.

Mám z umístění velkou radost. Brněnský okruh patří mezi můj oblíbený, a tak jsem rád, že jsem nezklamal své fanoušky, kteří mě přijeli i za tohoto špatného počasí podpořit,“ dodal Martin Matzke. Do konce září čeká roudnického jezdce ještě testování s týmem s-Berg Racing v Německu, a pak poslední závod série ADAC GT MASTERS v Oscherslebenu, který se jede již 2. října.

 

K Kubeš

Neprošlo jazykovou korekturou


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose