www.car.cz
 

Silničáři dokážou, že jejich práce je umění a na okruhu ukáží Cestářské rodeo !!
     1.10.2010 12:33 - tisková zpráva


Silničáři dokážou, že jejich práce je umění

Co vše je možné provádět s cestářskou technikou, ukážou v pátek 15. října její řidiči na Automotodromu Brno.
V záboxovém prostoru, takzvaném paddocku, nechají volný průchod svým dovednostem. Akce s názvem Cestářské rodeo bude k vidění mezi osmou a čtrnáctou hodinou.

Kličkování mezi překážkami se čtyřapůlmetrovým pluhem nebo slalom pozpátku mezi barely jsou jen jednou z mnoha ukázek zručnosti řidičů mnohatunových strojů.

Podle Milana Lapčíka z jihomoravské Správy a údržby silnic však není smyslem akce přimět veřejnost k větší shovívavosti a trpělivosti s prací silničářů. „Spíše chceme, aby si lidé uvědomili, že máme skutečně solidní šoféry. Myslím, že až návštěvníci uvidí, jak se dá s obřími vozy vejít do minimálního prostoru, pochopí to,“ věří Lapčík.

Na nejšikovnější řidiče čekají hodnotné ceny. V loňském roce získali ti nejlepší mobilní telefon nebo pětitisícovou poukázku na benzinovou stanici.

„Dá se říci, že účast je mezinárodní. Celkem se účastní asi dvacet posádek, z nichž velká část je ze Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje, pojedou i řidiči Brněnských komunikací, cestáři z Vysočiny, ale i dvě slovenské posádky,“ láká Milan Lapčík ze Správy a údržby silnic JmK.

Vstup na cestářské rodeo není nijak omezený, přijít může každý. „Každoročně si tuto akci pochvalují i média. Kromě rozhlasových redaktorů a reportérů z novin se pravidelně dostavují i televizní štáby,“ doplňuje Lapčík.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Karel Abraham na Cardion GP ČR v Brně 2010

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose