www.car.cz
 

David Vršecký přes nedělní vítězství v Jaramě zůstal pátý.
     3.10.2010 23:36 - tisková zpráva


Neděle

Měřený trénink


Měřený trénink se jel na osychající trati, na což doplatil Uwe Nittel, který se poprvé po delší době neprobojoval do super pole. Tato skutečnost mrzí o to více, že Uweho soupeř v boji o celkové deváté místo Janiec zajel devátý nejrychlejší čas. „Jsem v Jaramě, poprvé a jak jsem řekl už včera, považuji této okruh za hodně atypický. Na mokru jsem nechtěl riskovat, ale zároveň vím, že mám na víc,“ komentoval svůj výkon po dojezdu.

David Vršecký postoupil do super pole čtvrtým nejrychlejším časem, poté si o dvě příčky pohoršil. „Pokud si dobře pamatuji, jsem šestý snad počtvrté za sebou, což o něčem vypovídá,“ konstatoval David. „V pohárovém závodě se budu snažit podat co nejlepší výkon, zopakování včerejšího scénáře by mi zase až tak moc nevadilo.“

Cup Race 1

Oběma jezdcům na Buggyrách se poslední pohárový závod příliš nevydařil, jak David, tak Uwe však mohli být nakonec vcelku spokojeni. „Cítil jsem, že mám na to jít po startu dopředu. Nějak to nevyšlo, takže jsem byl rázem osmý,“ popisoval úvod závodu David Vršecký, který se vzápětí zajímal o pozici Levetta, se kterým bojuje o celkovou pátou příčku. „Když mi řekli, že je čtvrtý, rázem jsem se uklidnil.“ V desátém, z celkového počtu dvanácti kol se David dostal před Rusa Lvova. V té chvíli začal řešit dilema, zdali se pustit do souboje s Hahnem, nebo vsadit na jistotu startu do závodu s hendikepem z první řady. „Zvolil jsem druhou variantu. V souboji s Jochenem člověk nikdy neví, navíc ve hře byly jenom dva body. Teď mám ke stupňům vítězů trochu blíž.“

Uwe Nittel dojel rovněž po nepovedeném startu třináctý. Stejně tak ovšem nebodoval jeho soupeř v boji o deváté místo Janiec. „Představoval jsem si dnešek trochu jinak, nicméně mám náskok pět bodů, který bych měl udržet,“ hodnotil Uwe svůj výkon.

Cup Race 2


Poslední závod sezóny přinesl velmi dramatickou podívanou se zlatým Vršeckého závěrem. „Už jsem skoro zapomněl, jak zní česká hymna. Mám strašnou radost. Hlavně kvůli celému týmu, sponzorům a všem těm, kteří při Buggyře v této nelehké sezóně stáli,“ řekl David v reakci na své vítězství.

To se nerodilo rozhodně lehce. David sice startoval z první řady, Rus Lvov byl ovšem v první zatáčce poněkud dlouhý na brzdách, náš jezdec se tak propadl na čtvrtou příčku. V pátém kole byl ovšem po sérii chyb před ním jedoucích jezdců druhý. „Když mi hlásili, že Adam vede o dvanáct vteřin, bylo mi všelijak. Druhé místo je super, já chtěl ale strašně vyhrát. Stáhnout ale jezdce jeho kvalit o dvanáct sekund, je prakticky nemožné. Navíc před začátkem závodu začalo pršet, musel jsem jet opatrně,“ hodnotil David převážnou část závodu.

Jak se však nakonec ukázalo, jednalo se o zlatý déšť. Adam totiž udělal v předposledním kole jezdeckou chybu a šel mimo trať. „Chvíli jsem tomu nevěřil. Ale to k našemu sportu patří. Pak už jsem si to jen užíval.“

Velmi dramatický závod měl za sebou Uwe Nittel. Nakonec vybojoval bod za desáté místo. A právě tento bod rozhodl o jeho celkové deváté příčce. „Drama až do konce. Příště bych si to ale raději odpustil“ řekl Uwe lakonicky.

Celkově skončil David ziskem 226 bodů na pátém místě. Uwe Nittel vybojoval ve své premiérové sezóně celkové deváté místo, a to ziskem 82 bodů.

Výsledky

Měřený trénink Cup Race 1 Cup Race 2 Body

David Vršecký 6 7 1 14

Uwe Nittel 13 13 10 1

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Prix Most 2010 objektivem V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose