www.car.cz
 

Juho Hänninen s Mikko Markkulou absolvují v barvách ŠM říjnovou Skotskou rally.
     11.10.2010 12:18 - tisková zpráva


Hänninen a Markkula se představí na Skotské rally 

Čerství šampioni letošního ročníku IRC Juho Hänninen s Mikko Markkulou absolvují v barvách továrního týmu Škoda Motorsport říjnovou Skotskou rally.
Šotolinová soutěž, předposlední v letošním seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC), se uskuteční ve dnech 15.-17. října v regionech Pertshire a Stirling. Hänninen s Markkulou budou ve Skotsku startovat i díky podpoře britského importéra vozů Škoda. Škoda UK Motorsport se ve Skotsku představí s loňskými vítězi této rally, posádkou Guy Wilks a Phil Pugh, pilotujících Škodu Fabii Super 2000.


Další posádka týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký a Petr Starý se soustředí ve zbytku sezony na boje v italském šampionátu, jehož předposlední soutěž se jede v okolí Costa Smeraldy na Sardínii o druhém říjnovém víkendu. Tam se česká posádka představí v barvách týmu Škoda Rally Team Italia s cílem přiblížit se celkovému třetímu místu v šampionátu v náročné konkurenci špičkových italských jezdců.

Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport: "Na konci Rally Sanremo se nám úspěšně podařilo završit letošní účinkování v šampionátu IRC titulem jak ve značkách, tak v jezdcích, což je fantastický úspěch celé značky Škoda. Velký dík za to patří rovněž našim partnerům z řad importérů vozů Škoda po celém světě. Naše aktivity šly po celou dobu fungování projektu ruku v ruce se záměry společnosti Škoda Auto a těší nás, že jsme je dokázali společnými silami zvládnout. Mezi naše nejvýznamnější partnery v tomto směru patří britské, belgické a italské zastoupení Škody a nás těší, že můžeme našimi příštími starty podpořit aktivity na jejich trzích.

Jan Kopecký s Petrem Starým se v nabité konkurenci jednoho z nejlepších šampionátů v Evropě pokusí o zisk konečného třetího místa v Itálii a Juho Hänninen s Mikko Markkulou doplní svým startem na Skotské rally kolegy z týmu Škoda UK Motorsport Guye Wilkse s Philem Pughem. Velmi si ceníme podpory ze strany britského importéra, který o náš start velmi stál. Jsem přesvědčen, že nalezneme spoustu sportovních a obchodních synergií. Tamní trh je například jedním z nejlepších pro náš nový model Fabia RS, který má jasné asociace s Fabií Super 2000."

Juho Hänninen: "Jsem nesmírně šťastný, že se nám společně s Mikkou podařilo s předstihem získat titul šampionů IRC. Snažím se vyhrát vždy a všude, kde startuji, samozřejmě s respektem k soupeřům a podmínkám na trati. Stále musím být realista zejména na asfaltových površích, ale jsem přesvědčen, že jsem udělal v letošním roce na asfaltu velký pokrok. Za ten vděčím zejména obrovské podpoře továrního týmu. Ten mi dal ještě šanci představit se na oblíbené šotolině ve Skotsku, kde pojedeme poprvé. Věřím, že letošní výsledek mi poskytne možnost se v závodnické kariéře posunout opět o stupínek výše."

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   České rally 2010 objektivem FTR-media

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose