www.car.cz
 

Guerrieri z týmu ISR na úvod na okruhu Catalunya na čtvrté příčce
     9.10.2010 23:34 - tisková zpráva


Esteban Guerrieri obsadil na úvod na okruhu Catalunya nepopulární čtvrté místo

Tisková zpráva Filipa Salaquardy
Barcelona, 10. října 2010

Guerrieri těsně pod stupni

Sobotní jízda Světové serie Renaultu na španělském okruhu Catalunya u Barcelony neskončila zcela podle představ českého týmu I.S.R. Esteban Guerrieri obsadil nepopulární čtvrté místo a Filip Salaquarda dokončil jako osmý.

Už od pátečních volných tréninků bylo zřejmé, že hlavními protagonisty víkendu budou tři uchazeči o titul – Guerrieri, Rus Michail Aljošin a Australan David Ricciardo. Absolutně nejlepší čas však zajel Argentinec. Salaquarda bohužel v průběhu druhé seance nepříjemně havaroval.

Kvalifikační bitvu nejlépe zvládl Ricciardo těsně před Aljošinem. Guerrieri stál na startu ve druhé řadě, Salaquarda přitlačil a zaujal sedmou pozici. Úvodní stovky metrů zvládla nejlépe elitní trojka, ovšem výrazně si polepšil Francouz Jean-Eric Vergne a o jednu příčku poskočil také Salaquarda. V dalším průběhu si Ricciardo vybudoval dostatečný náskok před Aljošinem a ten zase poodjel urputně bojujícímu triu Guerrieri, Vergne a Albert Costa.

Vergne se nakonec ve dvanáctém kole před Guerrieriho dostal. Salaquarda byl v cíli klasifikován na osmém místě. Nedělní závod startuje ve 13 hodin, přenáší ho kanál Eurosport 2 a z pole position do něj bude vyrážet Esteban Guerrieri, jenž vyhrál kvalifikaci. Salaquarda v ní dosáhl patnáctého času.



Zpracoval: Sport-Press 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Formule z Northern European Cupu 2010 v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose