www.car.cz
 

David Vršecký je podle Marka Spáčila pro Dakar dobrá volba!
     28.10.2010 11:47 - tisková zpráva


David je dobrá volba!

V prostorách Infinity Baru se konala tisková konference u příležitosti účasti Davida Vršeckého na Rallye Dakar 2011. Tiskové konference se zúčastnil i šéf Czech Dakar Teamu Marek Spáčil.

Po sobotním testování ve slovenské Senici se nechal David slyšet v tom smyslu, že se klaní všem těm, kteří dokázali zvládnout Rallye Dakar…
Spáčil: Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli pro spolupráci s Davidem je jeho smysl pro realitu a férovost. Když máte s někým strávit v kabině tři týdny, vedle profesních schopností vás musí zajímat i jeho morálně volní vlastnosti. David je v tomto směru jednoznačně dobrá volba.

Jaká bude jeho role v týmu?
Spáčil: Pojede jako kopilot. Jak již bylo řečeno, Dakar a závodění na okruzích nelze srovnávat. David je excelentní jezdec, ale k Dakaru musí přistoupit s maximální možnou pokorou. Z toho, co jsem doposud poznal, mu právě pokora a schopnost ocenit výkony jiných rozhodně nechybí. Jeho stěžejním úkolem na Dakaru bude naučit se číst trať.

Pustíš ho v průběhu Rallye Dakar za volant?
Spáčil: Všechno bude záležet na vývoji závodu. V této chvíli by bylo mé jakékoli prohlášení na toto téma neseriózní. Jedna věc je ale strašně důležitá. Pokud uděláme dobrý výsledek, nebude se jednat o úspěch Spáčila, ale o úspěch celého týmu. Tedy i Davida.

Buggyra se neskrývá svými ambicemi nasadit v dohledné době vlastní vůz. Možná si vychováváš do budoucna konkurenci?
Spáčil: Už aby to bylo. Razím heslo, že čím větší konkurence, tím větší motivace. Pokud se na Dakaru někdy objeví Buggyra, bude to jen ku prospěchu věci!

 

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Testování na Dakar 2011 s D. Vršeckým v píscích u Senice, foto J. Pazderník

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose