www.car.cz
 

Ve Valencii získal Jakub Kornfeil jeden bod
     7.11.2010 21:30 - tisková zpráva


Utrpěl jsem bod

I v posledním závodě své premiérové sezóny, jenž se jel na okruhu Ricarda Torma kousek od Valencie, získal mladíček Jakub Kornfeil bodový výsledek. Nicméně dle jeho vlastních slov, jej spíše „utrpěl“.

Zcela určitě to nebyl závod dle představ českého teenagera, neboť v úvodních kolech nezaznamenal potřebný postup vpřed, tak jak si po včerejší kvalifikaci přál. Navíc za slunečného a velmi příjemného podzimního počasí Jakub nedokázal udržet ani tempo se skupinkou, v níž se rozdával mnohem větší příděl bodů, tudíž byl celý závod z jeho strany vlastně osamocenou jízdou až do cíle, kde byl po technických výpadcích a pádu jednoho ze soupeřů před ním klasifikovaný jako patnáctý.

Tenhle jeden jediný bod však rozhodl o tom, že v tabulkový souboj s Němcem Schrőtterem o sedmnáctou příčku v celkové klasifikaci dokázal uhájit. Mezi nováčky mu pak za 27 bodů nasbíraných v průběhu celé sezóny patří celkově třetí místo.

Jakub Kornfeil: „S dnešním závodem nemůžu být vůbec spokojený, protože jsem rozhodně čekal víc. Chtěl jsem víc tahat, ale prostě to nějak více nešlo. Ráno ve warm upu toi docela klouzalo a v samotném závodě jsem pak měl i dojem, že motorce do výkonu ještě něco jaksi chybělo. Třeba například ve včerejší kvalifikaci jela motorka podstatně lépe a dnes ji ve vyšších otáčkách postě nějaký ten výkon chyběl.

Po docela dobrém startu jsem ovšem nezvládl úvodní dvě kola tak, jak bych potřeboval a po pár dalších kolech za zády Grotzkého jsem nedokázal udržet ani jeho tempo. Na rovince mi vždycky strašně ufoukl. To byla myslím chyba, protože následných dvacet kol jsem jel úplně sám a byl to takový závod „o ničem“. V každém případě jsem rád aspoň za ten jeden bod, který jsem s přispěním soupeřů „vybojoval“, a to tak, že jsem v posledním okruhu předjel Angličana Webba, kterému upadla koncovka výfuku. Se svým výkonem však rozhodně spokojený nejsem. Měl jsem jet rychleji, nicméně dneska mi to prostě líp nešlo. Závěrem sezóny bych chtěl poděkovat celému týmu, všem svým sponzorům a celé mojí rodině za podporu.“

 


MPAFoto.com
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jakub Kornfeil v závěru sezóny 2010 ve Valencii, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose