www.car.cz
 

Pražský Rallysprint 2010 necelý měsíc před startem s jasnou podobou
     10.11.2010 10:28 - tisková zpráva


XVI. TipCars Pražský Rallysprint s jasnou podobou

Na oficiálních stránkách
www.prazskyrallysprint.cz  byly zveřejněny mapy rychlostních zkoušek a časový harmonogram.

Do startu XVI. TipCars Pražského Rallysprintu, který v Čechách uzavře úspěšnou sezonu automobilových soutěží rally, zbývá již méně než jeden měsíc. Přípravné práce jsou v plném proudu a například úvodní rychlostní zkouška Subaru Legacy Special stage – stadion v těchto dnech dostala nový betonový povrch. V České republice se jedná o ojedinělou rychlostní zkoušku v útrobách atletického stadionu, kde mohou diváci současně sledovat zápolení dvou vozů současně. Již v minulém roce závodníci ukázali, že na trati dokáží předvést pořádnou show plnou smyků.

Na oficiálních internetových stránkách XVI. TipCars Pražského Rallysprintu www.prazskyrallysprint.cz si můžete prohlédnout aktuální mapy rychlostních zkoušek, včetně nové rychlostní zkoušky z Karlíka do Roblína. Lepší představu si také diváci udělají z mapy super rychlostní zkoušky Interhome – okruh Velká Chuchle, která se v tomto roce celá odehraje na nezpevněném povrchu. Drtivou část tratě této rychlostní zkoušky bude možné sledovat z vyvýšené kryté tribuny závodiště ve Velké Chuchli.

Vybraná divácká místa a popis celé trati bude zveřejněn v diváckém průvodci, který bude uveřejněn na stránkách www.prazskyrallysprint.cz . Zde byl také představen časový harmonogram XVI. TipCars Pražského Rallysprintu a již nyní tedy můžete plánovat, na kterou ze sedmi rychlostních zkoušek se o druhém adventním víkendu zajdete podívat.

„V současné době dokončujeme sestavení startovní listiny. Mnoho jezdců ještě ladí, s jakým vozem nakonec odstartuje, ale již nyní můžeme říci, že v Praze by se měly objevit vozy WRC třech značek, množství vozů nové kategorie S2000 a spousta dalších zajímavých aut včetně populárních historiků. V tuto chvíli kromě domácích závodníků jednáme i s jezdci ze Slovenska, Rakouska a Švédska. Víc zatím k obsazení sprintu prozradit nechci. Určitě ale bude na co se dívat,“ říká nově jmenovaný tajemník MPA pro styk se zahraničními jezdci Konrád Vopička.

XVI. TipCars Pražský Rallysprint odstartuje 3. prosince krátce před 18:00 hodinou večer okruhovou rychlostní zkouškou Subaru Legacy Special stage – stadion a do cíle dojedou první soutěžní vozy na stejném místě v sobotu 4. prosince krátce před půl čtvrtou odpoledne.



Petr Eliáš

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů Sosnová 2010 objektivem Jana Šnábla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose