www.car.cz
 

Abaja si zvyká na Ducatij, stejnou jako má Valentino
     12.11.2010 23:14 - Pavel Jelínek


V pátek v poledne  se v Brně na Masarykově okruhu konala tisková konferece s Karlem Abrahamem po návratu z jihu Evropy  Jak jistě neuniklo pozornosti  žádného z fanoušků, v neděli se ve Valencii rozloučil s třídou Moto2 naprosto nečekaně pro fandy i soupeře a  zároveň  nejlépe, jak  to vůbec  může jít - premiérovým vítězstvím v závodě  MS.

V úvodu tohoto týdne pak na stejném místě poprvé otestoval nový krásné  bílý stroj Ducati z nejprestižnější kategorie MotoGP, do níž přetupuje v příští sezóně 2011. Ani mezi elitními soupeři se Karel Abraham při testech vůbec neztratil, i když si na nový a zcela jiný závodní stroj samozřejmě teprve zvyká.

Na rozdíly mezi třídami Moto2 a MotoGP se pak novináři také ptali a Karel se ochotně rozpovídal. "Rozdíl je obrovský. Těžko říct, co je plus nebo minus. Když motorku dobře využíváš, tak je celá plus. .. Motorka má brutální výkon a není vůbec jednoduché na ní jet, ale je to super zážitek. Stejně tak je těžké využívat na sto procent brzdy, gumy atd. Ducati má zhruba 150 kilogramů a 250 koní. Maximálku jsem jel necelých 330 kilometrů za hodinu," prozradil Abaja.


Zajímavé jistě je, že ze začátku sezóny 2011 má mít brněnský jezdec k dispozici stejný stroj , jako motocyklový fenomén a mnohonásobný mistr světa Valentino Rossi. "Valentino je velký showman a je to na něm vidět. Samozřejmě je extratřída mezi závodníky. Ale spolu jsme se bavili jen párkrát, takže žádní velcí kamarádi určitě nejsme," říkal dále.

"Co říkal Casey je jeho věc, nijak extrémně to moje výsledky neovlivnilo. Samozřejmě jsme se už párkrát setkali, ale žádná konfrontace neproběhla. Rád bych jej někdy porazil, ale podle posledních testů to vypadá, že mu to velice půjde," reagoval Karel na nedávné řeči jednoho soupeřů o tom, že Abaja do  MotoGP nepatří..... 

A řeč byla i o nedávném svezení Karla za volantem závodního automobilu při Epilogu, které se  Karlovi vydařilo a velmi  líbilo. "Určitě bych se strašně rád svezl také ve formuli 1. Při Epilogu v Brně to byla úžasná zkušenost. Motorky mě ale asi baví o maličko víc," dodal.

Jinak nová Ducati byla při testování zcela bílá. Možná bude  bílá převažovat i ve zbarvení na příští sezónu, ale o tom je ještě předčasné hovořit. Možná také  budou barvy podobné  těm letošním a na závěr tak  úžasně pozlaceným.

 

 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   24 hod Dubaj 2010 a tým K§K, foto týmu Petr Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose